• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
Je bent nu hier: Home   Recepten   Recept Tijgergarnalen Curry

Recept Tijgergarnalen Curry

Gepubliceerd op: 17 december 2020 - Door Jenny

Wij kregen onlangs een feestelijk recept van een trouwe lezer. Louis woont in Portugal en hij heeft een tip voor een recept met tijgergarnalen in curry. Een heerlijk, maar ook eenvoudig recept voor de kerstdagen. Dat delen we graag hieronder. Je kunt deze garnalen in curry eten met wat gekookte rijst.

Recept tijgergarnalen curry

 

Ingrediënten (voor voor 1 persoon)

  • 10 tijgergarnalen van 10-15cm lang (kan ook uit diepvries)
  • milde currypoeder (of pikant als je van pittig houdt)
  • pakje slagroom of kookroom*
  • een potje cranberriesaus (veenbessencompot)
  • klontje roomboter

Daarnaast heb je nog een wok nodig.

Bereiding van de tijgergarnalen curry

Haal eerst de tijgergarnalen uit hun harnas halen (na gedeeltelijke ontdooiing). Leg ze in een kleine kom en bestrooien ze met wat currypoeder. Roer dit goed om.

De wok op hoog vuur verhitten met een klein klontje roomboter. Zodra de boter goed heet is, doe je de tijgergarnalen erin en die kook je half gaar. Dit gaat heel snel.

Haal de garnalen uit de wok en zet ze even opzij. Doe de slagroom in de wok doen en breng aan de kook. Zorg dat het wat gaat indikken.

Voeg drie lepels curry toe. Meng dit goed en laat het verder indikken. Daarna 3 afgestreken lepels veenbessen erin en goed mengen.

Daarna kunnen de garnalen opnieuw in de wok, dit zachtjes doorroeren op een laag vuurtje. Laat nog even ‘pruttelen”.

Tip van Louis: tijdens de feestdagen ga ik daar een fles Murganheira (Portugese champagne) bij open trekken.

*Je kunt ook creme fraiche gebruiken. Louis heeft een voorkeur voor echte slagroom. Hij zegt hier het volgende over:

“Persoonlijk heb ik een hekel aan kookroom, dat is uiteindelijk een verwaterde versie  van de echte room. Hier in Portugal hebben ze drie soorten slagroom:

  • “para bater”, dit is de echte slagroom
  • “cremosa” is echt heel romig en dikt gemakkelijk in
  • “para cozinhar” is eigenlijk kookroom

Ik gebruik de cremosa….super de super!”

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Zalm in witte wijnsaus met aardappelvenkel schotelZalm in witte wijnsaus met aardappelvenkel schotel
  • Gezond recept voor Gado Gado SaladeGezond recept voor Gado Gado Salade
  • Spinazie-courgette-soep met fetaSpinazie-courgette-soep met feta

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: garnalen, Kerst, recepten, vis

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Blijf op de hoogte!

Ik ontvang graag 1x per week gratis het weekoverzicht met alle gepubliceerde artikelen over een gezonde leefstijl:

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • 7 persoonlijke tips tegen somberheid
  • De ‘Premium Health Check’, een APK voor je lichaam
  • Groenten en fruit met veel vezels
  • Jakefood, gezonde maaltijdvervangers, nu met extra voordeel!
  • Hoe gezond is tarwegras? 
BlogSociety

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op TwitterVolg ons op PinterestVolg ons op InstagramVolg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven | Cookie-instellingen