Er zijn dagen dan heb ik even zin om op ontdekkingstocht te gaan in de koelkast en kijken wat ik er van kan maken. Zo ontstond dit heerlijke eiwitrijke lunchgerecht. Bovendien is het glutenvrij en bevat het natuurlijke proteïnes.
Ik lees echt overal (op gezondheidsblogs en in boeken) dat we veel meer eiwitten moeten eten. Dit recept is daarom een topper. Wij hebben het lauwwarm gegeten, maar je kunt het ook heel goed vooraf bereiden, meenemen naar je werk en koud eten. Hieronder deel ik graag dit eiwitrijke recept.
In dit gerecht gebruik ik pastrami, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld rauwe ham kiezen.
Wat is pastrami?
Pastrami is een sterk gekruid en gerookt vleesproduct, meestal gemaakt van rundvlees. Om pastrami te maken ga je eerst het vlees pekelen en kruiden met diverse kruiden en specerijen zoals knoflook, koriander, zwarte peper en mosterdzaad.
Na het pekelen en kruiden wordt het vlees meestal aan de lucht gedroogd voordat het wordt gerookt. Uiteindelijk wordt het gestoomd of gekookt om het volledig te garen, met als resultaat een smaakvol en mals vlees met een kenmerkende roodbruine buitenlaag van kruiden.
Hoe maak je deze eiwitrijke lunch?
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 eieren
- 4 eetlepels amandelmeel
- 4 plakjes pastrami
- 2 eetlepels cottage cheese
- handje rucola
- scheutje melk
- 1 eetlepel gehakte verse Italiaanse kruiden
- zout en peper naar smaak
- handje verse peterselie
- boter om in te bakken
Bereiding:
Begin met het bakken van de pastrami. Kun je geen pastrami vinden, kun je ook rauwe ham o.i.d. nemen. Ik eet alleen geen varkensvlees, vandaar de pastrami. Dat is van rund gemaakt namelijk. Het gaat er om dat je een lekkere zoute vleeswarensoort kiest.
Bak het uit en haal het vervolgens uit de pan. Het hangt even van het vlees en de pan af of je er boter bij wilt gebruiken.
In een kom kun je de eieren breken, mengen met de amandelmeel, kruiden, zout en peper en een scheutje melk. Niet te veel melk, want dan wordt het beslag te dun. Goed opkloppen, zodat het lekker luchtig wordt. Vervolgens bak je dit mengsel tot een mooie dikke omelet.
Daarna kun je het beleggen met de pastrami, cottage cheese, rucola en peterselie.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter