De herfstsalade is een heerlijke lauwwarme salade. Je kunt het maken op de laatste barbecue van het jaar of natuurlijk binnen in de oven. Door mijn aangepaste voedingspatroon vanwege het prikkelbare darmsyndroom, eet ik minder rauwe groente. Ik ben nu volop aan het grillen van groenten, heerlijk! Dit is echt een van mijn allerlekkerste salades, de combinatie van zoet en zout is een feest voor je smaakpapillen!
Mijn tip, maak gewoon een grote schaal, want je kunt het de volgende dag ook nog prima eten. Gewoon koud en dat is ook heerlijk. Heb je nog snel een makkelijke, gezonde lunch bijvoorbeeld!
Hieronder vind je mijn recept voor deze herfstsalade met gegrilde groenten.
Hoe maak je deze lekkere salade met gegrilde groenten?
Ingrediënten:
- 2 pastinaken
- 1 bos bospeentjes
- 1 courgette
- geroosterde pompoenpitjes
- 200 gram feta
- pitjes van halve granaatappel of half bakje
- eetlepel za’atar kruiden
- eetlepel ras al hanout (kruiden)
- halve komkommer
- olijfolie
- zout en peper naar smaak
- eetlepel witte wijnazijn
Leestip: Hoe gezond zijn courgettes?
Bereidingswijze:
Maak alle groente schoon en
- snijd de wortels in stukjes
- snijd de pastinaak in lange repen
- snijd de courgette in plakken en
- snijd de halve komkommer in blokjes.
Meng twee eetlepels olijfolie met de zatar en meng vervolgens de wortel en pastinaak hierdoor heen. Leg het op een rooster en grill het op de barbecue of in de oven op 200 graden. Als de penen zacht zijn, dan zijn ze klaar. Dit duurt zeker wel een half uurtje.
Vervolgens kun je de ras al hanout mengen met een eetlepel olijfolie en de courgette hier doorroeien halen. Ook deze kun je gaan grillen. Dit duurt ongeveer een kwartier, afhankelijk van de dikte van de plakken.
Als de groente gaar is kun je deze in een schaal doen. Verdeel de komkommer en granaatappelpitjes hierover en verkruimel de feta. Nog een scheut olijfolie en azijn erover en de salade is bijna klaar… De finishing touch zijn de pompoenpitjes 😊
Wij aten deze herfstsalade van gegrilde groenten lekker met hamburgers, zelfgemaakt van biologisch rundergehakt.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter