In een magazine van een supermarkt vond ik allerlei heerlijke stoofpotjes. Ik ben gaan variëren met een Thaise curry-gehaktstoof. We vonden het heerlijk, zelfs mijn dochter van 7 jaar. Ik was bang dat zij zo’n Thaise stoofpot misschien te pittig vond. Gelukkig niet!
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 aubergine
- 1 ui
- 2 eetlepels Thaise groene curry (of andere curry als je geen Thaise vindt)
- 500 gram (biologisch) rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 1/2 spitskool
- meergranenrijst
Bereiding
Snij de aubergine in blokjes, versnipper de ui en snij de spitskool. Doe 4 eetlepels olijfolie in een stoofpan en doe de blokjes aubergine hierin. Als deze gaar zijn en lekker bruin, haal je deze uit de pan en leg ze op een bord met keukenrol om de overmatige olie weg te halen.
Fruit vervolgens de ui in 5 minuten gaar. Doe de curry er bij en bak dit ongeveer 1 minuut. Rul het gehakt in de pan. Zodra de gehakt bruin is, kun je de spitskool en tomatenblokjes toevoegen. Laat dit 20 minuten stoven. Kook onder tussen de rijst gaar.
Voeg na deze 20 minuten de aubergine toe en laat het geheel nog 10 minuten stoven. De Thaise stoofpot is klaar!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter