Bij het Nederlandse Arctic Blue krijgen ze te horen dat hun nieuwe visolie waarschijnlijk de allerlekkerste is die mensen ooit geproefd hebben. Oprichter Ludo van de Wiel:
Kinderen nemen het zonder morren zo van de lepel, volwassenen roeren het zelfs in de yoghurt.
Hoe dat kan? Lees verder.
Hersenbouwstenen
Vroeger werd levertraan aan kinderen gegeven zodat de aanwezige vitamine D zorgde voor goede opbouw van de botten en goede spierfunctie. Onderzoek laat zien dat momenteel bij mensen met kantoorbanen en bij binnenspelende (getinte) kinderen de vitamine D tot een bedenkelijk niveau kan zakken. Zeker in de herfst/winter, als de huid geen vitamine D kan aanmaken.
Tegenwoordig wordt visolie vooral gebruikt door volwassenen en kinderen die geen of nauwelijks (vette) vis eten. Niet iedereen lust een vette vis zoals haring, makreel, sardientjes of zalm (er zit trouwens steeds minder Omega-3 in de gekweekte ‘plofzalm’). In de magere filets van witvis, kibbeling, schol of de kweekvissen tilapia en pangasius zit van nature nauwelijks Omega-3.
Vooral het gegeven dat de Omega-3 vetzuren goed zijn voor je hersenfunctie is een belangrijke reden een lepeltje visolie te nemen. Onze hersenen bestaan voor 60% uit vet, waarvan 13% uit het belangrijkste Omega-3 vetzuur DHA. Dit goede vetzuur, aanwezig in Arctic Blue visolie, is voor je hersenen, wat calcium is voor je botten.
MSC Keurmerk
Er wordt alleen visolie gewonnen uit de snijresten van de filet van de wilde Arctische kabeljauw. Met deze werkwijze heeft Arctic Blue het blauwe MSC keurmerk verdiend, het certificaat voor duurzame visserij.
Je weet dan 100% zeker dat dolfijnen, zeevogels, zeeleeuwen en walvissen genoeg te eten overhouden en dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking.
Smaak
Bijkomend groot voordeel van de kleinschalige, duurzame manier van werken is het effect op de smaak. Het koude Noorwegen en het snel verwerken van verse visolie, zorgen dat de olie niet veroudert. Onbeschadigde vetzuren doen dan in je lichaam wat ze moeten doen. De olie zal ook niet oprispen. Door de subtiele smaak nemen kinderen de olie, zonder morren, zo van de lepel of kan het in de yoghurt worden geroerd.
Fles of capsule?
Smaken verschillen, de één slikt liever een capsule, de ander krijgt ze niet weg. Weet wel dat één lepel vloeibare olie gelijk staat aan 6 capsules van Arctic Blue. Naast de krachtige werking van de olie, is het hierdoor ook meer waar voor je geld.
Vegetarisch & veganistisch
Voor vegetariërs/veganisten is er plantaardige algenolie met een capsule gemaakt van onder andere zeewier, waardoor deze als eerste in Nederland de Vegan registratie kreeg. Eén capsule bevat 250 mg van het belangrijkste DHA vetzuur, precies de hoeveelheid voor de Europese gezondheidsclaims voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen.
De bekende schrijfster, veganist en voedingskundige/diëtiste Lisa Steltenpool ziet de Omega-3 algenolie dan ook als hét slot op de deur voor mensen die geen vis eten.
Dit artikel is in samenwerking met Arctic Blue tot stand gekomen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter