Dochterlief is gek op Caesar salade, maar in deze tijd van het jaar wil ik graag iets vollere smaken eten. Ik zag laatst een foto van Caesar salade met boerenkool, dus dat was inspiratie voor mij. Zo kun je een echte winterse Caesar salade maken!
Ik koos alleen voor cavolo nero, puur omdat ik daar nieuwsgierig naar ben. Cavolo nero is een palmkool, oorspronkelijk afkomstig uit Toscane. De groente is iets donkerder, net als boerenkool. De smaak lijkt ook wel op boerenkool. Ik heb nog nooit eerder cavolo nero gegeten, maar ik vond het erg lekker. Kun je dat niet vinden, dan kan boerenkool dus ook in dit recept voor een winterse Ceasar salade. Probeer dan wel grof gesneden boerenkool te vinden.
Hoe maak je deze winterse Caesar Salade?
Ingrediënten voor 4 personen
- 12 kiphaasjes
- 500 gram cavolo nero of grof gesneden boerenkool
- 50 gram ansjovisfilets
- 4 eieren
- 50 gram grana padano
- 2 boterhammen
- 2x 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
- (zelfgemaakte) Caesardressing
Bereidingswijze winterse Caesar salade
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boterhammen in blokjes, meng een eetlepel olijfolie en zeezout. Roer de blokjes door de olie en spreidt ze uit over een bakplaat met bakpapier. Houd ze in de gaten, de croutons zijn klaar als ze lekker krokant zijn. Zet ze daarna apart.
Meng de cavolo Nero (of boerenkool) met de andere lepel olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 8-10 minuten tot de boerenkool knapperig is.
Kook de eieren 6-7 minuten en laat ze daarna schrikken in koud water. Pel en snijd in partjes. Bak je kippenhaasjes in een andere pan met een beetje zout en peper in zo’n 10 minuten gaar.
Maak vervolgens de borden gezellig op.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter