Ik vind het vaak leuk om iets nieuws te proberen. Nu zag ik een recept voor een minder gezonde variant. Die heb ik als basis genomen voor mijn gezonde koekjes met rozemarijn. Erg lekker al zeg ik het zelf.
Omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten, is de bewaartijd kort. Dus hebben we er ook van genoten als ontbijt met vers fruit en Griekse yoghurt. Heel vervelend ;-))
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
- geraspte schil van een citroen
- 4 eetlepels citroensap
- 1 ei
- 2 theelepels fijngehakte rozemarijn
- 200 gram boekweitmeel
- 1 theelepel (glutenvrije) gist
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten inclusief oventijd (15 min), exclusief wachttijd 30 min.
Oventemperatuur: 180 graden
Zorg er allereerst voor dat de rozemarijn heel fijn gehakt is. Dat kun je met de hand doen. Zelf gebruik ik hiervoor vaak de staafmixer. Dan is het echt superfijn. Want zo’n hard steeltje is niet zo lekker in je koekje.
Mix vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Mix het echt goed door, zodat het lekker luchtig wordt. Zet het een half uurtje afgedekt in de oven. Kneed vervolgens bolletjes en druk die plat op de bakplaat (ingevet of met bakpapier).
Zet de koekjes zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lekker bruin zijn.
Geniet van de gezonde koekjes!
Geniet jij ook zo van suikervrije koekjes? Bekijk dan deze leuke boeken met suikervrije recepten:
- Suikervrij bakken met stevia en ander zoetstoffen
- Natuurlijk bakken – download een gratis inkijkexemplaar
- Basiskookboek van 100% suikervrij
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Jo's Daughter zegt
Dat ziet er super lekker uit!! Ga ik ook eens proberen 😀