Zoals we al eerder schreven op onze site zijn zowel havermout als vijgen erg gezond. Dus wat als je dit combineert tot heerlijke energierepen van havermout en vijgen? Dan krijg je toch een heerlijk gezonde snack!
Ingrediënten voor 8 kleine repen
- 100 gr gedroogde vijgen
- 2 el honing
- 50 ml water
- 90 gr havermout
- flinke hand rozijnen
- handje fijn gehakte noten
Bereiding
Maal de vijgen klein met een keukenmachine of blender. Mix alle ingrediënten door elkaar. Spreid het uit over een bakblik met keukenpapier.
Bak het een 25 minuten op 180 graden. Je kunt heel goed zien of de repen klaar zijn of niet. Zodra ze klaar zijn, worden ze wat steviger. Laat de gehele koek afkoelen en snij het in kleine reepjes.
Het bakpapier kun je in kleine stukken knippen en met een touwtje of lintje bewaren. Het is ook prima om deze te bewaren in de vriezer. Dan hoef je je voorraad niet in een keer op te eten.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
manon zegt
Top recept!!
Verse vijgen, geen water toegevoegd.
Rozijnen, cramberries, havermout, vruchtenmuesli van de aldi, drupje vanille aroma. Op gevoel, droog maar niet te droog, wel smeuig. Vel bak papier in de lasagneschaal. Goed hard aangedrukt met een lepel. 30 minutem op 175 graden. zaaaaaalig.. Dank je!