Op het Instagramaccount van de Allerhande, kwam ik dit heerlijke recept van gevulde aubergine tegen. Ik kon het niet laten om het gelijk even uit te testen. We hebben het van de barbecue gegeten. Het recept voor in de oven. Ik was bij mijn ouders en heb het met aluminiumfolie gedaan. Maar een speciaal groente schoteltje, is wel handiger. Even goed was het heerlijk ;-)) Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 1 bolletje mozzarella
- 1 eetlepel pesto
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
Maak inkepingen in de aubergine en doe om en om een plak mozzarella of tomaat in de snee. Doe een beetje pesto en olijfolie over de aubergine.
Na ongeveer een half uur is de aubergine klaar. Dat kun je zien als de aubergine lekker zacht is en de mozzarella gesmolten.
In de zomer heerlijk als groentegerecht op de barbecue, maar natuurlijk ook heerlijk als bijgerecht uit de oven. Dan zou ik deze op 175 graden zetten.
Eet smakelijk!
Meer variatie met gevulde aubergines
Je kunt aubergines op veel manieren eten. Hier vind je meer recepten met gevulde aubergines.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter