Wil je eens echt iets anders op tafel zetten? Maak dan eens roze risotto met kip en geitenkaas. Een heerlijke verrassende smaak en een bijzondere maaltijd. Dat is weer eens iets anders!
Je hebt wel een sapmachine nodig voor dit recept (of koop een kant-en-klaar bietensapje bij AH, of een biologische bietensap). Zo geef je je kinderen gelijk de vitamines van bietjes mee.
Hoe maak je de roze risotto?
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram risotto
- 2 friszure appels
- 1 courgette
- 2 (biologische) kipfilets
- zakje rucola
- 1/2 liter kippenbouillon
- sap van 1 grote biet (of zo’n flesje)
- 150 gram zachte geitenkaas
- olijfolie om in te bakken
- flinke snuf paprikapoeder
- klein uitje
- 1 teen knoflook
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Zorg dat je als eerst de bietensap klaar hebt staan voor je echt begint met koken. Snij het uitje klein en de pers de knoflook. Fruit het uitje en de knoflook (2 minuten) in een scheut olijfolie. Voeg de risotto toe. Meng onder tussen de kippenbouillon met de bietensap. Bak de risotto een paar minuten en voeg dan beetje bij beetje de bouillon/sap toe. Ga zo door tot de risotto heerlijk zacht is.
In de tussentijd kun je de kip in blokjes snijden en de courgette in plakjes. Doe de paprikapoeder, zout en peper over de kip. Bak deze in een paar minuutjes gaar. En zet ze apart, tot de risotto klaar is.
Het lekkerste is het om de courgette te grillen in een grillpan. Heb je geen grillpan? Maak dan gebruik van een koekenpan. Gril de paprika in weinig olie.
Snij de appel en geitenkaas in kleine stukjes.
Als de risotto klaar is, kun je een flinke hand rucola op de borden verdelen. Daarna een schep risotto en als laatste de overige ingrediënten.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter