Het is een hele mond vol deze titel. Maar het is ook een brood (of zoals mijn man zegt, cake) met veel verschillende ingrediënten. Vooral door de stukken chocolade in het midden is het erg lekker! Dit haver-kokos-amandel-bessenbrood met chocolade is bovendien gluten- en suikervrij!
Ingrediënten voor één brood
- 100 gr. (glutenvrije) havermout
- 100 gr. kokosmeel
- 100 gr. amandelmeel
- 60 gr. chocolade suikervrije eiwitpoeder
- 40 gr. geraspte kokos
- 1 tl. bakingsoda
- 400 gr. Griekse yoghurt
- 1 ei
- 200 gr. bakje kruisbessen (of blauwe bessen of bramen)
- 50 gr. rozijnen of cranberry’s
- 80 gr. pure chocolade
Extra nodig: cakeblik van 25 cm en een stuk bakpapier.
Bereiding
Meng de droge ingrediënten door elkaar, met uitzondering van de chocolade.
Klop het ei los in een andere kom. Meng de yoghurt er doorheen en de vruchten. Je kunt de kruisbessen het beste in tweeën snijden. Roer de droge ingrediënten rustig door het yoghurtmengsel.
Doe het bakbapier in de cakevorm en vul het met de helft van het beslag. Breek de chocolade en doe dit op de eerste helft. Doe de rest van het beslag hierover heen.
Zet het een 30-40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Het is klaar als je met een sate-prikker in het midden prikt en de prikker schoon is.
De credits voor de opzet van dit heerlijke recept gaan naar Nanneke Schreurs. Ik heb het recept een afgekeken van haar kokos-bramenbrood uit Eet je fit! Ik ben ook groot fan van haar recepten. Zie mijn review.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter