Dit is echt een heerlijke bospaddestoelensoep met uiteraard paddestoelen, kip, bosui en bleekselderij. En ook nog heel gezond & mager!
Eetbare paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen (vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels) en weinig calorieën en passen daardoor goed in een gezond eetpatroon.
Bleekselderij zorgt voor een goede weerstand en is belangrijk voor het gezichtsvermogen. Maar ook voor gezonde botten, tanden, huid en voor de groei. Hieronder vind je het recept voor deze Aziatische soep.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 liter water
- 20 g (gedroogde) bospaddestoelen
- 5 cm gember geschild in plakjes
- 1 teen knoflook
- 2 bosuitjes in reepjes
- 2 stengels bleekselderij in reepjes
- handje koriander
- sesamolie
- sesamzaadjes
- sojasaus naar smaak
- Thaise vissaus naar smaak
Het beste is de soep te maken van gedroogde bospaddestoelen. Ik heb ze gekocht bij de lokale biologische winkel. Kun je die niet vinden, kun je het van verse paddestoelen maken.
Bereiding
Zet het water op het vuur tot het kookt. Doe vervolgens de paddestoelen, gember en een flinke scheut vissaus in het water. Laat dit 20 min trekken (niet te hard koken).
Fruit de knoflook, bleekselderij en bosui in een beetje sesamolie. Zet dit na een minuut of 5 uit. Voeg dit toe aan de bouillon. De stukken gember kun je uit de pan halen (of op je bord). Doe een lekkere scheut sojasaus in de soep en als je het nog wat zouter wilt nog wat Thaise vissaus.
Maak de Aziatische bospaddestoelensoep af door een paar blaadjes koriander en sesamzaadjes over de soep te strooien.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter