Een heel eigen smaak. Meestal proef je duidelijk dat er bleekselderij in een gerecht gedaan is. Na lang koken in bijvoorbeeld een Italiaanse pasta saus is de smaak niet meer zo dominant aanwezig. Niet iedereen vindt de smaak goed. Maar het is wel heel gezond, want bleekselderij zit boordevol vitamine B & C en kalium. Vitamines helpen je weerstand verhogen. Kalium werkt goed tegen een hoge bloeddruk of het verlagen van het cholesterol.
Bleekselderij eten of drinken?
Als tussendoortje met een gezonde dipsaus (yoghurt met een beetje kruiden) is het heerlijk, maar bleekselderij is ook goed te gebruiken in:
- pastasaus
- soepen
- groenteshakes
- selderijsalade
- roerbakgroente of in een
- hartige taart
Het is een smaak die je veel in kunt zetten. Zorg er wel goed dat je het afstemt met de rest van de smaken. De smaak van bleekselderij kan snel overheersen. Dat is niet erg voor fans van deze groene gezonde stengel.
Bleekselderij over?
Vaak heb je slechts 2 stengels nodig voor een recept. De overige stengels kun je heel goed invriezen. Snij deze in kleine plakjes, na het verwijderen van de draden en maak pakketjes van 2 stengels. Stop deze in de vriezer en je kunt het perfect gebruiken in een volgende saus of groene shake.