Je kunt op veel verschillende manieren groente eten. Om eens te variëren is een groentepuree ook erg lekker. Dit is een recept waarbij de basis gemaakt is van broccoli. Het resultaat is een heerlijke vegan broccolipuree. Je kunt er eindeloos mee combineren. Denk dan ook eens aan pastinaak, doperwten, wortels of bloemkool. Ook lekker met gegrilde aspergetips erbij! Deze even kort grillen in de olijfolie met zeezout & gedroogde tomaatjes.
Ingrediënten
- 2 grote stronken broccoli
- 4 tenen knoflook
- 2 liter groentebouillon
- bosje basilicum
- 4 eetlepels pijnboompitjes
Bereiding
Snijd de broccoli in stukjes en kook die in de bouillon. Het mag deze keer iets meer gaar dan beet gaar. Snijd de knoflook in plakjes en fruit die kort even aan. Rooster ook de pijnboompitjes in een droge pan.
Als de broccoli gaar is, doe dan alle groente en kruiden in een pan en maal het fijn met een staafmixer.
Doe als laatste de pijnboompitjes erover.
Bij deze groetepuree kun je lekker tofu roerbakken of een andere vleesvervanger. Eet je wel vlees, dan is dit gerecht ook heerlijk met een goed stukje rood vlees.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter