Cruesli kun je prima zelf maken. Het is vrijwel net zo krokant als in de winkel, maar je weet dan zeker dat de ingrediënten gezond zijn. Zo bevat mijn zelfgemaakte cruesli uiteraard geen geraffineerde suikers.
De cruesli maak je van havermout en je kunt zelf nog een en ander toevoegen. Ik ga je hieronder uitleggen wat mijn recept is (lekker simpel).
Hoe maak je cruesli?
We gaan ervan uit dat je niet teveel maakt in één keer. Want de zelfgemaakte cruesli zal eerder schimmelen dan cruesli uit de winkel waar conserveringsmiddelen aan toegevoegd zijn. Je maakt zo weer een nieuwe portie, wel zo lekker als het helemaal vers is!
Ingrediënten:
- enkele eetlepels pure havermout
- honing of dadelstroop
- eetlepel ongebrande noten en/of pitten naar wens
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden, leg een vel bakpapier op de bakplaat en strooi hier een aantal eetlepels havermout overheen. Vervolgens druppel je voorzichtig een beetje water, gemengd met honing of dadelstroop overheen. Zo ontstaan er klonten. Dat worden de brokken, zoals je ze ook in een pak cruesli hebt/
Vervolgens vul je dit mengsel naar wens aan met wat noten en pitten. Zet het in de voorverwarmde oven en schep het zo nu en dan om, zodat het aan alle kanten krokant wordt. Na ongeveer 30-40 minuten is het klaar.
Als het klaar en afgekoeld is, kun je er eventueel ook nog cranberry’s of rozijnen door doen. Bewaar de cruesli in een luchtdichte pot.
Cruesli is heerlijk met Griekse yoghurt en gecombineerd met bijvoorbeeld blauwe bessen.
Tip, lees ook: Hoe gezond zijn blauwe bessen?
Tip, lees ook: Het verschil tussen Griekse yoghurt en yoghurt Griekse stijl
Heb je vragen over mijn cruesli-recept? Stel ze gerust hieronder!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter