Vroeger maakte mijn moeder altijd witlof uit de oven met ham om de stronkjes en vervolgens geraspte kaas. Ik vond het lekkerder dan gewone gekookte witlof, maar nog steeds best bitter. Op een gegeven moment maakte ze het anders met gesneden witlof en dan kaas uit de oven. Dat was een stuk zachter van smaak. Nu vind ik de bittere smaak wel lekker. Witlof combineren met gekookte aardappelen is echt niets voor mij. Ik houd gewoon niet van gekookte aardappelen.
Toch, in dit gerecht voor een witlofschotel vind je wel aardappelen verstopt. Lees maar snel verder hoe ik de witlofschotel heb gemaakt. Want zo vind ik het heerlijk!
Hoe maak je een lekkere witlofschotel in de oven?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 stronken witlof
- 400 gram rundergehakt
- 400 gram aardappelschijfjes
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 100 gram geraspte kaas
- Olie om in te bakken
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelpartjes in 5-10 minuten gaar. Snij de paprika, ui en knoflook klein. Fruit deze in een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt en de kruiden toe en zorg ervoor dat het net gekleurd is.
Snij de witlof in twee delen en verwijder het middelste bittere/harde gedeelte. Vet een ovenschaal in en bouw de schotel als volgt op. Eerst maak je een laag met aardappelen, dan het mengsel van gehakt, paprika en ui.
Daarboven op leg je de stronkjes witlof en maak het af met wat kaas.
De witlofschotel mag een kwartiertje in de oven bakken, tot de kaas lekker gesmolten is en de witlof enigszins zacht. Als de witlof een beetje rauw blijft is dat goed, dat maakt het lekker knapperig. Maar kijk ook vooral wat jullie zelf het lekkerste vinden.
Eet smakelijk!
Andere lekkere recepten met witlof:
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter