Bloemkool kennen we vooral van de traditionele wijze met aardappelen en een ‘papje’. Maar we hebben al verschillende manieren uitgeprobeerd. Dit recept voor bloemkool-wortelsoep is een eenvoudig gerecht voor een maaltijdsoep.
Bekijk hier de vele verschillende bereidingswijzes voor bloemkool.
Hoe maak je een bloemkool-wortelsoep?
- 1 kleine bloemkool
- 2 tenen knoflook in de schil
- halve liter wortelsap
- halve liter groentebouillon
- scheutje olijfolie
Extra nodig
- staafmixer
Bereiding
Doe de olie in de pan en pof de knoflook in de schil in de pan. Bak ze vijf minuten. Haal de knoflook uit de pan.
Doe de bouillon, sap en bloemkool in de pan. Kook het geheel in ong. 20 minuten gaar. Pureer de soep fijn en schenk het uit in een kom of op een bord.
Je kunt er lekker een paar blaadjes basilicum over doen voor een beetje extra bite en het ziet er leuk uit! Deze bloemkool-wortelsoep is ook heerlijk als gezonde lunch.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter