Mijn favoriete appeltaart is heel gezond!
De taart is super gezond. Alleen maar pure producten. Ik heb het ooit uit een tijdschrift gescheurd en een beetje naar eigen hand gezet. De taart bestaat uit drie lagen.
- 1e laag – een mengsel van noten, rozijnen en dadels
- 2e laag – banaan met citroen
- 3e laag – appels met kaneel
Instructies en benodigdheden voor de 1e laag:
- 150 gram pecannoten (nacht geweekt)
- 100 gram amandelen (nacht geweekt)
- 200 gram rozijnen (min 1 uur geweekt)
- 10 dadels
Meng alle noten tot een deeg met een staafmixer. Maak een laag van 2 cm in een springvorm. De bodem blijft meestal erg zacht. Dat is wennen, maar de betoverende smaak maakt het goed.
Instructies en benodigdheden voor de 2e laag:
- 3 grote bananen
- sap van een halve limoen of citroen
Prak de bananen en meng het sap er doorheen. Maak een dunne laag op de bodem.
Instructies en benodigdheden voor de 3e laag:
- 3 grote friszure appels
- sap van de andere helft van de limoen of citroen
- kaneel
Snij appels in fijne plakjes en doe alle ingrediënten in een grote schaal. Meng het door elkaar en leg vervolgens de plakjes netjes op de taart.
Het lekkerst is de taart als deze een aantal uur in de koelkast heeft gestaan.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Wortelcake Recept voor de Airfryer | Glutenvrij en Suikervrij - 27 februari 2024
- Groentesnacks uit de Airfryer 😋 - 22 februari 2024
- #365dagengeluk: Van klein naar groot geluk! - 14 februari 2024