• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Goed eten & koken   Bereiden van kastanjes

Bereiden van kastanjes

Laatste update: 4 februari 2021 - Door Sophie | Leestijd ca. 3 minuten

De herfst is alweer aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor kastanjes. Een echt seizoensgebonden ingrediënt! Kastanjes kun je kopen bij de groenteboer, maar nog veel fijner (en goedkoper!) is dat je de kastanjes gewoon zelf zoekt in het bos. Tijdens een leuke wandeling kun je daar gerust eventjes tijd voor vrij maken.

Kastanjes

Zoeken van kastanjes

Bij het zoeken van de kastanjes moet je eventjes goed opletten. Verwar de tamme kastanjes niet met de oneetbare wilde kastanjes. De tamme kastanjes hebben een klein puntje ondereen. Deze moet je dus hebben in plaats van de ronde wilde kastanje! Oh en raap alleen de glanzende stevige kastanjes op, deze zijn het beste.

Kerfen en pellen

Welke bereiding je ook kiest: de kastanjes moeten altijd ingekerfd worden. Dit doe je door met een scherp mes een kruis te zetten in de schil. Het handigste is om de platte kant neer te leggen en daarna een kruis te zetten op de bovenkant. Tijdens de verhitting gaan de kastanjes door de kerf openstaan.

Doordat de kastanjes open zijn gaan staan, kan je ze ook makkelijker pellen. Het is de bedoeling dat je het bruine omhulsel en het dunnetje velletje wat om de kastanje zit eraf haalt. Het dunne velletje eraf halen vergt meestal nog wel wat tijd. Als ze warm zijn, gaat dit het gemakkelijkst! Dus lukt het nog niet helemaal? Laat de kastanjes dan nog even wat langer roosteren of koken.

Koken van de kastanjes

Je kan ervoor kiezen om de kastanjes te koken, dit doe je door eerst de kastanjes te kerven en vervolgens ze 10-15 minuutjes aan de kook te brengen. Hierna pel je ze (zoals hierboven beschreven) en kan je ze opeten!

Roosteren

Het roosteren van de kastanjes is ook een optie. Zo kan je ervoor kiezen om de kastanjes te roosteren in de grillpan of te roosteren in de oven. Als je de kastanjes roostert op de grillplaat dan moet je ze zo’n 15 minuten laten roosteren. Daarna staat de kastanje open en kan je ze gaan pellen. Als je de kastanjes in de oven doet, moeten ze er zo’n 30 minuten in. Dit moet op een temperatuur van 200 graden.

Er is veel variatie in het bereiden van de kastanjes. Kies er een uit en geniet van jou heerlijke tussendoortje of bijgerecht!

Een leuke tip voor een tussendoortje is kastanje in bacon. De bacon rol je om de gepelde kastanje. Je zet dit vast met een prikkertje. Daarna bak je in de koekenpan de bacon totdat het crispy is. Voor meer leuke recepten met kastanjes kan je terecht op de site van Barbara.

Fotocredits: Alpha

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Waarom jij meer noten zou moeten eten?
    Waarom jij meer noten zou moeten eten?
  • Verse noten, ook als gezond tussendoortje
    Verse noten, ook als gezond tussendoortje
  • Leuk Fries DIY Knutselboek - Smûk
    Leuk Fries DIY Knutselboek - Smûk

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: grillplaat, Kastanjes, koken, oven, recepten, roosteren, tamme kastanjes, wandeling, wilde kastanjes, zoeken

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Wat wij hebben geleerd over melanoomkanker
  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?
  • Doe dit om angst te verminderen en beter te slapen!
  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker!
  • Manifesteren voor nuchtere mensen: 7 stappen!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven