Bananenbrood vind ik zelf altijd erg lekker en ik experimenteer graag met de recepten. Het is makkelijk te maken en op verschillende manieren aan te vullen met bijvoorbeeld noten of kaneel (zie onze verschillende recepten voor bananenbrood).
Dit is echt een lekker en eenvoudig recept voor een suikervrij chocolade-bananenbrood met havermout.
Ingrediënten voor dit eenvoudige chocolade-bananenbrood:
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram havermout
- 60 gram pure chocolade
- handje gehakte amandelen
- 1 theelepel vanillepoeder of aroma
- snuf zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de bananen met een staafmixer. Meng de bananen, eieren, vanille en zout goed. Hak de chocolade fijn. Voeg daarna de havermout en 2/3 van de chocolade door de mix.
Doe deze mix in een cakevorm met een velletje bakpapier (of ingevet met boter) en verdeel de laatste chocolade over het mengsel. Zet het geheel 25 minuten in de oven.
Laat het afkoelen en geniet. Je kunt het een paar dagen bewaren in de koelkast of een paar weken in de vriezer.
Eet smakelijk!
Bekijk al onze heerlijke recepten voor bananenbrood.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Verstappen zegt
Stop met zulke recepten onterecht ‘suikervrij’ te noemen ajb. Deze cake zit vol suiker! Als diabeet weet ik maar al te goed hoeveel suiker er in voeding zit. 1 banaan is goed voor 20 g suiker en in deze cake zitten er 3! De chocolade en het vanille-extract maken het nog erger. Totaal niet suikervrij dus… 🙁