Ontbijten met cake… wie wil dat nou niet? Deze koolhydraatarme ontbijtcake met havermout en pecannoten zal je zeker smaken!
Ontbijtcake met havermout en pecannoten gezond?
Havermout als ontbijt is gezond. Het bevat veel vezels die je een verzadigd gevoel geven en goed zijn voor je darmen. Daarnaast bevat het veel goede voedingsstoffen als magnesium en vitamine B1 en bevat het weinig calorieën.
Havermout is dus geschikt voor in een koolhydraatarm eetpatroon. Maar let wel op: havermout is niet koolhydraatvrij. Het bevat namelijk vrij veel koolhydraten. Dit zijn langzame koolhydraten. Deze koolhydraten houden je bloedsuikerspiegel behoorlijk stabiel en zorgen niet – in tegenstelling tot de snelle koolhydraten in bijvoorbeeld aardappels – voor een energiepiek en dip.
Toch blijven het koolhydraten. Heb je je streefgewicht bereikt? Dan is het eten van havermout geen probleem. Maar wil je echt nog goed afvallen? Eet dan havermout met mate: max. 50 gram per dag.
Wat zit er in deze koolhydraatarme ontbijtcake met havermout en pecannoten?
Voedingswaarden per plakje:
- Kcal: 144
- Koolhydraten: 11 g
- Eiwitten: 44 g
- Vetten: 9 g
Wil je meer van die overheerlijke recepten? Kijk dan eens bij de koolhydraatarme recepten op Makkelijkafvallen.eu!
Ontbijtcake maken
Wil jij havermout een keer op een andere manier verwerken dan in de ‘standaard’ havermoutpap? Probeer dan deze ontbijtcake! Het mooie van een ontbijtcake is dat je er alle kanten mee op kunt. Voor deze cake zijn pecannoten en kokos gebruikt als toevoeging. Maar wat dacht je van bosbessen en amandelen? Of appel en dadels? Durf te variëren!
Porties: 1 cake
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 100 gram havermout
- 70 gram amandelmeel
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 2 bananen
- 50 gram pecannoten
- Kokossnippers
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak de bananen fijn en meng met de havermout, het kaneel, het amandelmeel, de bakpoeder en de eieren.
- Mix goed door tot er een beslag ontstaat.
- Hak de pecannoten grof en doe ze samen met de kokossnippers bij het beslag.
- Vet een cakevorm in en verdeel hier het beslag over.
- Bak de cake ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
PS Deze ontbijtcake is ook een aanrader tijdens de lunch 😉
—
(red) Dit recept is ons aangeboden door makkelijkafvallen.eu
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Limoen vs Citroen: Wat is het verschil? - 13 oktober 2024
- Paardenbloem, een natuurlijk medicijn bij bepaalde gezondheidsproblemen - 13 oktober 2024
- Herbalife lanceert kauwbare voedingssupplementen voor het hele gezin - 11 oktober 2024
MM zegt
Heerlijk recept
Ze zitten nu in de oven.
Echt voor herhaling vatbaar. Mmmm
- zegt
Lekker recept, alleen de voedingswaarden per plak kloppen niet…. 44gr eiwit?