Zelf ben ik erg gek op zoete groente, zoals pompoen, wortel en bataat. Nu zag ik laatst een recept voor een zoete groenterijst, waar ik nu een andere variatie en lunchgerecht van heb gemaakt. Ik gebruikte namelijk als basis geen gewone rijst, maar groenterijst. In dit recept gebruik ik een zakje rijst, gemaakt van wortel.
Even zoeken naar zo’n zakje met ‘rijst’ van peen (zie de link bij de ingrediënten) en je kunt gaan genieten. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken van wortel. Of variëren met andere ingrediënten. Dat doe ik altijd graag.
Hoe maak je dit zoete groentengerecht met feta en ei?
Ingrediënten voor 2 – 3 lunches:
- 400 gram wortelrijst
- 100 gram feta
- ½ eetl. garam masala
- 3 eieren
- zout en peper naar smaak
- olie om in te bakken
Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een koekenpan. Als de olie warm is, kun je de groente erbij doen. Snij ondertussen de feta in kleine blokjes. Deze kun je bij de groente doen als deze zo goed als gaar is (lekker zacht). Dan doe je de garam masala er over en een snuf zout en peper. Het geheel goed doorroeren en vervolgens de eieren er overheen doen. Alles door elkaar roeren en nog een paar minuutjes bakken.
Door het ei wordt het geheel bebonden en kun je er lekker van genieten bij de lunch. Een heerlijke maaltijd vol met goede voedingsstoffen, zoals vezels en eiwitten.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter