Bietjes zijn heel gezond. Ze worden sinds eeuwen gebruikt als medicijn bij ziektes die te maken hebben met het bloed of de ingewanden en spijsvertering. Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat bietjes helpen bij een hoge bloeddruk. Bietjes kun je op veel manieren eten, zoals in deze gezonde bietensoep.
Ingrediënten
- 500 gram verse rode bieten
- 1 ui
- 1 liter groentebouillon
- 10 gram verse gember
- olijfolie
- zure room
- zout, peper
Extra benodigdheden: grote soeppan & staafmixer
Bereiding
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten kooktijd
Schil de bieten en snijd in kleine stukken. Hoe kleiner je de bieten snijd, hoe korter de kooktijd van de soep. Snijd de ui en gember klein.
Fruit de ui en gember glazig in olijfolie, voeg de bieten toe. Voeg dan de bouillon toe, zorg dat de bieten onder water staan.
Het kan lang duren tot de bieten gaar zijn, dus houd in de gaten of er nog voldoende bouillon in de pan zit. Als dat niet het geval is kun je wat water of bouillon toevoegen.
Kook door tot de bieten gaar genoeg zijn om te pureren. Pureer tot je een gladde soep hebt. Voeg zout en peper toe om op smaak te brengen.
Doe de soep in de kommen, schep er een lepel zure room op en een snuf peper en zout uit de molen.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Bekijk ook het recept van Dayenne om gezonde bietenchips te maken.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
jola zegt
ik neem aan dat de kooktijd van de soep geen 30 uur is 😉
Ik ga hem eens uitproberen,
Jenny zegt
Scherp 😉 We hebben het aangepast, dank je wel!