Gezond leven en toch ook pannenkoeken eten? Dat kan met dit basisrecept voor speltpannenkoeken. Wil je glutenvrij eten, vervang de bloem dan door boekweitmeel. Ingrediënten voor 6 tot 8 pannenkoeken https://goedetengezondleven.nl/avocados-gezond/ 250 gram speltbloem 0,5 liter water 2 eieren snufje zout olie/boter Bereiden van speltpannenkoeken Doe alle ingrediënten, behalve het water in een beslagkom. Voeg…lees verder
Diner
Lekkere frisse salade met mango en garnalen
Een heerlijke fruitige salade met pit door de rode pepertjes. Ingrediënten voor 4 personen 1 zak peultjes (200 gram) 2 limoenen 1 cm verse gember 1 geschilde mango 1 zak botersla 1 zoete punt paprika 2 tl. sesamolie 2 el. thaise zoete chilisaus naar smaak verse rode peper 1 doosje roze garnalen Snij alle ingrediënten…lees verder
Snelle salade – avocado, tomaat en ei
De salade op de foto heeft weinig uitleg nodig. We hebben de ingrediënten toch even voor je op een rijtje gezet: rijpe avocado cherrytomaatjes 2 gekookte eieren olie & azijn Italiaanse kruiden
…lees verderFrisse maaltijdsalade met asperges en geitenkaas
Dit is een recept voor een veelzijdige salade met asperges! De groente van het seizoen. Wist je dat witte asperges onder de grond groeien, terwijl groene asperges boven de grond groeien? Ingrediënten voor 4 personen 500 gram gekookte aardappelen 500 gram groene asperges 250 gram peultjes 2 little gem gesneden 200 gram cherrytomaten 5 eetlepels…lees verder
Zomerse gevulde tomaat
Dit is een bijzonder fijn voorgerecht voor bij een zomerse lunch of diner. Ingrediënten voor 4 personen 100 gram biologische basilicum-knoflook kaas zwarte olijven 8 handje verse basilicum handje rucola olijfolie (of mayonaise) zout en peper 4 grote trostomaten Lepel of snij de tomaten leeg. Bewaar het kapje van de tomaat om de gevulde tomaat…lees verder
Salade met aardbeien, ontbijtspek en sinaasappeldressing
Ingrediënten voor 4 personen 500 gram aardbeien 8 plakjes ontbijtspek (of kies de luxe variant met serrano- of parmaham) 200 gram feta 3 eetlepels sinaasappelsap + rasp gemengde sla 4 lente-uitjes, fijn gesneden olijfolie honing mosterd gember (poeder of fijngesneden) peper en zout Aan de slag was de sla en aardbeien bak het spek krokant…lees verder
Salade met boontjes, feta en walnoten
Heerlijk genieten van sperzieboontjes… Ingrediënten voor 4 personen 600 gram sperzieboontjes (fijn) 150 gram feta handje walnoten verse koriander scheutje olijfolie 1 teen knoflook Bereiding Kook de boontjes beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Maak ondertussen de dressing van fijngesnipperde olie, gebrokkelde feta en walnoten en de olijfolie. Als de boontjes afgekoeld zijn, kun je…lees verder
Sardines op de BBQ met rucola en pijnboompitten
Een verrassend recept voor op de barbecue! Gegrilde sardines, rucola en pijnboompitten. Recept voor 4 personen. Ingrediënten 12 verse sardines zakje rucola 50 gram pijnboompitten knoflook (2 tenen) sap van 1 limoen peper en zout flinke scheut olijfolie Bereiding Fileer de sardines. Let op dat deze sardines nog wel aan elkaar zitten bij het staartje. Pureer…lees verder
Rode linzensoep met kokos – ook op ayurvedische wijze te bereiden!
Als je deze soep op ayurvedische wijze wilt maken, laat dan de knoflook en uien weg en vervang deze door asafoetida (te koop bij toko). Beetje ghi, boter of olie 2 teentjes knoflook, in plakjes 1 uit, gesnipperd 2 theelepels garam masala (kruidenmengsel, te koop bij toko/supermarkt. Of als je het zelf wilt maken: koriander,…lees verder
Zalmforel uit de rookoven
Vanavond hebben we genoten van een heerlijke zalmforel uit de rookoven. Een eenvoudige manier van koken, heerlijk en heel gezond. Het recept is eenvoudig. Een goede verse vis even insmeren met zeezout en peper. De vis even open snijden en een takje verse tijm er tussen doen. Zo’n 25 minuten op het rookoventje en genieten!…lees verder
Salade met watermeloen, feta en olijven
Wil je een simpele en gezonde salade maken ? Dan is deze salade met watermeloen echt iets voor je. Het is snel en makkelijk klaar te maken. Ingrediënten: – 100 gram watermeloen – 1/2 rode ui – 50 gram feta (= 5 blokjes) – 3 verse basilicum blaadjes – 8 kleine snoeptomaatjes – 5 olijven…lees verder
Spelt pannenkoek met walnoten, geitenkaas en honing
Ook eens trek in een heerlijke bijzondere pannenkoek. Probeer dan deze gezonde speltpannenkoek met walnoten en honing. Dit recept is voor 1 persoon als avondmaaltijd – maar kan ook gedeeld worden tijdens de lunch! 25 gram speltbloem 1 ei snufje zout 0,25 liter water (of net iets minder voor een dikkere pannenkoek) 50 gram walnoten…lees verder