In de zomer zijn we echt gek op rauwe courgettini. Een makkelijke lunch of diner met tomaten en pesto. Ik ben nu gaan experimenteren met een meer herfstversie, door de courgette ook te roerbakken.
Door courgette te gebruiken in plaats van ‘gewone’ pasta, eet je minder koolhydraten en dat is heel goed voor de slanke lijn ;-))
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 of 2 courgettes (of kant-en-klare courgettepasta)
- 1 doosje champignons
- 1 fles (biologische) passata
- 2 gesneden uitjes
- 1 teen knoflook
- scheut olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden (de kruiden van Euroma zijn erg lekker & puur)
- flinke snuf kaneel
- zout & peper naar smaak
- Parmezaanse kaas
Extra nodig: spiraalsnijder en keukenrol
De grootte van de courgette en de grootte van de eters bepaalt of je er één of twee nodig hebt. Dat is een beetje zelf inschatten.
Bereiding
Snij de courgette in de spiraalsnijder en leg het uit op een aantal vellen keukenrol. Strooi hier flink zout over heen en laat het een kwartier rusten.
Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg na ongeveer 2 minuten (als de uitjes glazig zijn) de champignons toe. Als deze een beetje begint te krimpen kun je de passata en kruiden toevoegen. Laat dit lekker een half uurtje pruttelen.
Als de saus bijna klaar is, kun je de courgette afdrogen met de keukenrol. Zorg er ook voor dat het zout dan weg is. Roerbak dit 2 minuten in een flinke scheut olijfolie.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter