Het hele jaar letten we op gezonde voeding en niet te veel overdaad aan vet en calorieën. Met Kerst laten we dat vaak helemaal los. Maar waarom? Helaas kent je lichaam geen vrije dag, zoals jij je hersenen gelukkig kunt misleiden door jezelf een vrije dag te geven zichzelf een vrije dag. Als je overdrijft gaan…lees verder
Voeding
Eieren: waarom zou ik een biologisch ei kopen?
Eieren, ik vind ze heerlijk. Gewoon als zachtgekookte eieren eten, of onder de vorm van een omelet of roerei (zonder toegevoegd vet), vermengd in deegwaren of groenten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Welk ei? De eidooier bevat 200 mg cholesterol, maar wel onverzadigd. Je kunt dus zonder problemen drie tot vier eieren per week eten. Lijd…lees verder
Het ei en hoog cholesterol, wel of niet?
Het derde artikel uit de reeks: “het ei een wonder – is een ei gezond?” van Isabelle Trebillod, orthomoluculair therapeut van OrthoNature uit Midden-Beemster. Nu kijken we naar het ei en hoog cholesterol. Het ei en het cholesterol Het idee dat veel eieren eten slecht is voor je cholesterolgehalte, is niet helemaal waar. Het is alweer…lees verder
Het ei als belangrijke bron van eiwitten
Het tweede artikel uit de reeks: “het ei een wonder – is een ei gezond?” van Isabelle Trebillod, orthomoluculair therapeut van OrthoNature uit Midden-Beemster. 20% van het lichaamsgewicht is eiwit Ongeveer 20% van ons lichaamsgewicht bestaat uit eiwit hoewel proteïne (in spieren maar ook organen etc…). Er zijn duizenden verschillende eiwitten, die allemaal een bijdrage leveren…lees verder
Het ei: een wonder! Is een ei gezond?
We brengen een korte serie artikelen uit over het ei: een wonder. We hebben deze nuttige informatie gekregen van Isabelle Trebillod, orthomoleculair therapeute van OrthoNature uit Midden-Beemster, Noord-Holland. Wekelijks zal er een stuk gepubliceerd worden over het ei. Vandaag deel 1.Vandaag de achtergrond van het ei & de voedingswaarde van een ei. Een stuk achtergrond over…lees verder
OERsterk: dé totaalaanpak naar optimale gezondheid en vitaliteit
Richard de Leth (1982) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij ontwikkelde een nieuw concept rondom optimale gezondheid en combineert in zijn praktijk westerse geneeskunde en oosterse geneeskunst. In zijn bestseller OERsterk: Gezond, fit en slank volgens de natuur: dé totaalaanpak naar optimale gezondheid en vitaliteit vertelt hij hoe we onze gezondheid kunnen…lees verder
Superfood gezond?
Steeds meer mensen ontdekken de kracht van Superfood. Maar is het nu alleen hip en trendy of ook echt gezond? Superfood is heel gezond Superfood is biologische voeding met een grote variatie aan voedingsstoffen in hogere concentraties. Denk bijvoorbeeld aan veel eiwitten, vitamines en antioxidanten. Extra energie Zodra je een tijdje superfood gebruikt, zul je…lees verder
Voedselzandloper over eieren en kaas
Mag je wel of geen eieren eten? Mag je wel of geen kaas eten? Daar hoor je veel verschillende verhalen over. We delen hierbij de visie van Kris Verburgh van de Voedselzandloper. We gaan eerst in op het eten van eieren. Vervolgens laten we je kennis maken met zijn visie van hem op kaas. Eieren…lees verder
Gefermenteerde of Ongefermenteerde Soja Gezond of Ongezond?
Er zijn vele goeroes die aangeven dat soja heel gezond is. Soja wordt gezien als de ideale vlees- of visvervanger. Daar speelt de producent uiteraard gretig op in. Soja was ooit een bijproduct van de industrie, waarvan grote hoeveelheden overbleven. Ze hebben er producten voor de consument van gemaakt. Denk aan; soja toetjes, soja melk,…lees verder
Drie basisprincipes van de Voedselzandloper – principe 1: Suiker
1e principe: suikers (koolhydraten) zijn zeer ongezond In mijn reeks artikelen van het boek de Voedselzandloper, duiken we nu de basisprincipes in. (red: publicatiedatum van dit artikel: september 2013) We weten het eigenlijk allemaal al, suiker is niet goed voor ons. De twee belangrijkste redenen zijn: Suiker versnelt de veroudering Suiker verhoogt de kans op…lees verder
De zeven basisregels van de Voedselzandloper
In mijn vorige artikel heb je kunnen lezen over de gedachte achter het boek de Voedselzandloper. In dit artikel wil ik je laten kennis maken met de zeven basisregels van Kris Verburgh. De basisregels van Kris Verburgh Geen (of zo weinig mogelijk) brood, aardappelen, pasta en rijst. Als ik zelf brood eet, neem ik dan…lees verder
Kruiden en specerijen voor gezonde voeding
Bhagavad Gita 17/8: Ayu sattva balarogya sukha priti vivardhanah. Rasyah snigdhah sthira hrdya aharah sattvikapriyah. Korte vertaling: Voeding die gezond is voor je verlengt je leven, zuivert je intellect. Gezonde voeding geeft je kracht en een goede gezondheid. Deze voeding vergroot de liefde in je hart en het maakt je gelukkig. Dit zijn de zes…lees verder
Coeur de Boeuf, ken jij deze tomaat al?
Een ander verhaal van onze vakantie in Frankrijk. Een bekende chef-kok vroeg me of ik de Coeur de Boeuf ken. Of ik die al had geproefd. Want deze zijn zooooo lekker! Zonder te weten dat ik het al gegeten had. Ik had niet op de naam gelet, maar het zijn de meest lelijke én lekkere tomaten.…lees verder
Waarom avocado’s eten? Omdat ze heel gezond zijn
De avocado is bijzonder voedzaam en daarom ook zo gezond. Bovendien vult het goed, maar het bevat ook vrij veel calorieën. Weet je dat een avocado echter ook helpt als je wilt afvallen? Avocado’s bevatten namelijk goede calorieën, met veel voedingsstoffen en voordelen voor jouw lichaam. Ik ga je in dit artikel vertellen waarom het…lees verder














