• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Goed eten & koken   Voeding   Het gezonde geheim van het kerrie eitje…

Het gezonde geheim van het kerrie eitje…

Laatste update: november 30, 2019 - Door Laura Thiessens | Leestijd ca. 3 minuten

Zoutloos, smaakloos, saai en ongezellig, onze maatschappij is alles behalve zoutloos. We willen gezelligheid, volle smaken, spanning en sensatie.

En die kunnen we krijgen, ook zonder zout! Zonder er verder bij na te denken eet ik regelmatig een kerrie eitje, dat wil niks anders zeggen dan een gekookt eitje met wat kerriepoeder.

ei met kerrie in plaats van zout = gezond

Heerlijk zo’n eitje, maar ook is kerrie lekker in de bloemkoolsaus, met gebakken ui en champignon, door wat yoghurt als makkelijke sladressing. Een veelzijdig kruid dus.

En opeens dacht ik; wat is dat nou eigenlijk? Wat zit er in kerrie? Is er een kerrieplant of boom, bestaan er kerrievruchten?

Ik ging me er eens in verdiepen en wat bleek? Kerrie is altijd een kruidenmix! En laat er nou nagenoeg altijd een groot gedeelte kurkuma in zitten! Daar komt die mooie gele kleur van waardoor je eten er zo zonnig uit ziet. Jullie hebben daar vast wel eens over gehoord, een supergezond kruid, waar steeds meer goede eigenschappen aan toegeschreven worden!

Kerrie bestaat uit een aantal gezonde kruiden

  • Kurkuma is ontstekingsremmend, goed voor je brein, houdt je suikerspiegel stabiel, en werkt ondersteunend bij het Prikkelbare Darm Syndroom. Over kurkuma is al veel geschreven, lees maar waarom kurkuma gezond is.
  • Terug naar de kerrie, want er zitten nog meer prachtige kruidenverrassingen in, de samenstelling wisselt per merk, maar er zit bijna altijd peper in. Peper versterkt de helende werking van kurkuma, want door zwarte peper wordt kurkuma beter opgenomen in je lichaam, weer een goede reden voor een kerrie-eitje.
  • Er zit nootmuskaat in, ook dit kruid is een ware alleskunner, hij helpt de spijsvertering, is goed voor je geheugen, tegen slapeloosheid en houdt zelfs je tanden gezond. Je botten versterkt hij en doordat het ijzer bevat kan hij ook bloedarmoede voorkomen. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat nootmuskaat kankercellen kan afremmen.
  • In veel kerriemixen zit mosterdzaad. Mosterdzaad is een belangrijke bron van mineralen en het helpt bij de verbranding van vetten, het kan je helpen met afvallen! Ook deze zaadjes laten goede resultaten zien in de strijd tegen kankercellen. In India wordt het gebruikt als middel tegen migraine, het proberen meer dan waard.

De rest van de ingrediënten wisselt sterk en het loont zeker om je potje kerrie eens te bestuderen om te ontdekken wat er nog meer in zit, maar dat het een verrassend kruidenmixje is, is mij meer dan duidelijk!!

Ik neem nog een lekker kerrie-eitje 😉

Healthy: ei met kerrie in plaats van zout = gezond

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Recept Vegan Pittige Bloemkool-Kerriesoep
    Recept Vegan Pittige Bloemkool-Kerriesoep
  • Andere manieren om rijst klaar te maken
    Andere manieren om rijst klaar te maken
  • Hoe maak je courgette spaghetti?
    Hoe maak je courgette spaghetti?
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profiel

Laura Thiessens

Ik ben Laura Thiessens, ik ben gewichtsconsulente, ben enthousiast hardloper en al sinds jaren heel veel aan het stoeien met glutenvrij, lactosevrij en suikervrij koken en bakken. Ontzettend enthousiast ben ik over voeding en gezondheid, mijn man wordt gek van mijn eeuwige ontdekkingen op gebied van voeding en gezondheid, en hij moet ook nog eens met mij mee rennen! Dus werd het tijd om eens wat van mijn kennis, ervaringen en ideeën te delen met de buitenwereld. Ik hoop dat mijn blogs inspireren en motiveren! U bent van harte welkom in mijn praktijk Gezond & Zo.
Mijn Facebook profiel

Laatste berichten van Laura Thiessens (toon alles)

  • Wat is de relatie tussen je darmen, darmflora en depressies? - 2 november 2019
  • De voordelen van de koude douche - 26 september 2019
  • Gezond eten met kinderen, ook tijdens de vakantie - 7 augustus 2019

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: afvallen, gezond-in-huis, kerrie, kurkuma, mosterzaad, nootmuskaat, Ontdek de kracht van kruiden, peper

Lees Interacties

Reacties

  1. Bärbel zegt

    30 juni 2019 om 21:13

    Hey Laura, wat een leuk artikel zeg! Ga zo door, Ik ben een fan van jou! Mochten mensen dit lezen, Ik kan Laura aanbevelen. Laura is een zeer fijne consulent en ik kan het weten. Ik heb al met haar resultaat behaald 👍

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      5 juli 2019 om 09:51

      Dank je wel voor je leuke reactie!

      Beantwoorden
  2. Rinske zegt

    1 juli 2019 om 07:08

    Kerrie, zo’n beetje het enige goedje dat ik echt niet lekker vindt. Ik ben nu wel benieuwd aan welk ingrediënt dat ligt.
    Leuk artikel, bedankt.

    Beantwoorden
  3. Louis Govaert zegt

    2 juli 2019 om 17:56

    Mag ik je in verband met je artikel nog een paar tips geven over curry.

    De Indiers bereiden hun curry aangepast aan het gerecht dat ze klaar maken.
    Zo is er een speciale curry om Kip tandoori te bereiden…en daar van afgeleid is er dan de andere mix : Tandoori Massala.
    En dan is er nog de donkere curry Garam Massala, met een heel speciale smaak.
    Kip tandoori is heel lekker…een kip insmeren met een mengsel van yoghurt en tandooricurry. Die gaat de oven in.. Je eet er een soort brood bij : bloem en water, dunne flensjes maken die je tweemaal toevouwt en in een matige oven laat drogen.
    Zijn knapperig. Er komt een groente aan te pas, waar ik mij de naam niet herinner. Het is groen, heeft min of meer de vorm van een piramide. hier in Portugal vind ik die nu en dan bij de Lidl. Die “dingen” dus worden gestoofd met een in grove stukken gesneden grote tomaat en een van die lange smalle pepers . Als ik me niet vergis noemen de mexikanen dat Jalapenos.
    Ik ben dus ook dol op curry gerechten….tikkie masala bijv: In Tavira is er een indisch restaurant waar ik dat nu en dan eens ga eten. Als ik het over Indisch heb dan bedoel wel de keuken van India.

    Groetjes uit Portugal

    Louis

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      5 juli 2019 om 09:52

      Klinkt heerlijk, dank je wel!

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Online yoga en voedingsadviezen voor vrouwen van 40+
  • Gezond recept | Amandel-broccolisoep
  • Wat is fructose intolerantie? En wat kun je er aan doen?
  • Investeren in een personal trainer, is investeren in je gezondheid
  • Gezond recept | Vegetarische stroganoff met spinazie

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven