Groenteschotels uit de oven zijn ideaal in de winter. Wij vinden het heerlijk. Ik maak ze meestal koolhydraatarm, zoals ook dit recept voor een bloemkoolschotel met gehakt, kaas en mosterd. Echt heerlijk!
Bloemkool leent zich heel goed voor een ovenschotel. Deze keer heb ik een variant gekozen met mosterd er door. Even wat pit. Wel met Zaanse mosterd (of een andere sterke mosterd), anders is het nog wat flauwtjes. Bloemkool kan wel wat pittigs gebruiken.
Bloemkool is ook heel gezond. Hier lees je waarom bloemkool zo gezond is.
Hoe maak je deze koolhydraatarme ovenschotel met bloemkool, gehakt, kaas en mosterd?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 grote bloemkool
- 30 gram boter
- 2 uien
- 350 gram rundergehakt (ik kies of biologisch, of vegetarisch)
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel mosterdzaadjes
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemalen chili (naast smaak)
- 200 ml. kookroom
- 120 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel pittige mosterd
- olie om een schaal mee in te vetten
Bereidingswijze:
Snij de bloemkool in kleine roosjes en stoom het in 5 minuten beetgaar. Laat het rustig even doorgaren in de pan. Snij vervolgens de ui klein en fruit het in de helft van de boter in 2 minuten lichtbruin. Voeg vervolgens de gehakt toe en rul dit. Voeg alle gedroogde kruiden toe. In een andere pan kun je de room en helft van de kaas doen. Als het goed gesmolten en één saus geworden is, kun je er rustig de mosterd door heen roeren.
Zet de oven aan op 180 graden en vet een ovenschaal in. Doe de gehakt onder in de schaal en verdeel de bloemkool hierover. Vervolgens kun je de saus eroverheen doen en de rest van de kaas erover heen smelten. Zet het geheel 20 minuten in de oven. Wil je een extra krokant korstje, dan kun je nog even de grill aanzetten.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter