Een luxe, maar gezond borrelhapje kun je heel goed zelf maken. Zoals deze zelfgemaakte kaashapjes die je vult met spinazie en ei. Bovendien is het koolhydraatarm.
Ingrediënten
(12 stuks):
- 200 gr geraspte kaas
- eventueel wat paprikapoeder en gedroogde kruiden
- 12 blaadjes verse spinazie, steeltje verwijderd
- naar wens wat knoflooksaus
- 3 hardgekookte eieren
En om de kaasbakjes te maken heb je ook borrelglaasjes nodig.
Hoe maak je de kaasbakjes klaar?
Zet een aantal borrelglaasjes klaar. Meng daarna eventueel de geraspte kaas met wat paprikapoeder en/of groene kruiden.
Op een bakplaat of bakpapier maak je 12 hoopjes kaas en je bakt dit acht minuten in de oven op 200 gr (oven niet voorverwarmen!). Laat de kaas daarna even afkoelen en drapeer de kaasplakjes voorzichtig op een borrelglaasje zodat er een bakje op z’n kop ontstaat (tip: gebruik een kaasschaaf!).
Snijd de hardgekookte eieren in vier partjes.
Laat de bakjes afkoelen. Zijn ze afgekoeld, dan zet je de kaasbakjes op een schaal om te vullen. Vul de bakjes met een blaadje spinazie, wat knoflooksaus en een partje ei.
En genieten maar!
—
(red) We bedanken onze nieuwe gastblogger Arja voor dit heerlijke recept! Hieronder vind je haar profiel. Zie ook haar website: Arja’s Kookboek.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter