Met de komende kerstdagen (of op een gezellige zondag) kun je samen met je kinderen dit makkelijke eigerecht maken. Muffins van bladerdeeg met tijm. Het ziet er erg feestelijk uit! En is ook erg lekker ;-))
Ingrediënten voor 6 muffins
- rol kant en klaar bladerdeeg
- 6 eieren
- bosje tijm
- zout en peper naar smaak
- 12 plakjes kaas
- eventueel kun je er ook nog een paar spekjes door doen
Extra nodig: muffin-vorm voor 6 muffins
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Knip of snij het bladerdeeg in 6 gelijke delen. Leg in het midden van de kleine plakjes een paar plakjes kaas. Duw de bladerdeeg met kaas in de muffin-vorm en breek er een eitje in. Met een kwastje kun je een beetje eigeel over de hoekjes van het deeg doen. Dat maakt het net iets mooier bij het bakken.
Haal de blaadjes tijm van de takjes en strooi het over de muffins en voeg een beetje zout en peper naar smaak toe. Hou rekening met het zout van de kaas.
Zet de muffins zo’n 25 minuten in de oven. Het is gereed als het eitje hard is en de bladerdeeg mooi bruin.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter