Voor mensen die glutenvrij eten is het soms lastiger om even snel iets op tafel te zetten. Gelukkig zijn er tegenwoorden aardig wat kant-en-klare producten in de supermarkt te vinden en heb je zelfs speciale glutenvrije winkels. Om deze mensen te helpen heb ik geëxperimenteerd met glutenvrije wraps en een paar variaties op een glutenvrije wraptaart gemaakt.
Ook natuurlijk te maken met gewone wraps
Laatst had ik een feestje, waar ik gevraagd werd iets lekkers mee te nemen. Ik heb de vegetarische en Mexicaanse varianten gemaakt. En het was echt een succes ;-))
Er is op zich heel veel mogelijk met wraps. Op onze site hebben we heel veel recepten staan. Het zijn ook vaak makkelijke recepten om mee te nemen. Mijn dochter vindt het altijd een feestje als ik wraps mee naar school geef. Zo krijgt ze gelijk op een leuke manier extra groente mee naar school.
Omdat er zo veel mensen om ons heen zijn die glutenvrij moeten eten i.v.m. darmproblemen of coeliakie, ben ik creatief aan de slag gegaan met de glutenvrije wraps van Schär. Dit is het grootste merk binnen het glutenvrije assortiment in de supermarkt.
De glutenvrije wraps van Schär
De kant-en-klare producten van Schär zijn kwaliteitsproducten, die je in het glutenvrije schap van de supermarkt kunt vinden. De eerste glutenvrije producten werden door Schär al in 1981 ontwikkeld en dus hebben ze jarenlange ervaring met glutenvrij genieten!
Ik ben met een basisrecept aan de slag gegaan voor een wraptaart – het is heel eenvoudig te maken en je zet echt iets leuks op tafel. Ik ben gelijk gaan nadenken over variaties, die in deze tijd van het jaar gemaakt kunnen worden. Een wrap heeft geen uitgesproken smaak, dus je kunt er heel goed mee variëren.
Recept voor een Mexicaanse glutenvrije wraptaart
Ik noem het een wraptaart, maar je kunt het ook een lasagne noemen. Wat je lekker vindt klinken ;-))
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 Schär wraps
- 300 gram gehakt
- 2 avocado’s
- 1 jalapeño peper (als je van pittig eten houdt)
- 2 tenen knoflook
- 2 kleine uitjes
- 100 gram geraspte kaas
- blikje (crispy) mais
- blikje zwarte bonen
- 2 el salsasaus
- zout en peper naar smaak
- beetje olijfolie
Bereiding
Rul het gehakt in een scheutje olijfolie. Snipper de uitjes en snij de knoflook en jalapeño peper fijn (was daarna goed je handen!). Doe dit bij het gehakt. Laat de mais en bonen uitlekken en doe dit ook in de pan. Laat het geheel zo’n vijf minuten sudderen.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de pan van het vuur en giet overmatig vocht af. Meng de salsasaus erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snij de avocado in kleine blokjes van ongeveer 1×1 cm.
Maak laagje voor laagje klaar met het gehaktmengsel, blokjes avocado en geraspte kaas. Sluit af met een laag van het gehaktmengsel en kaas, dat wordt lekker krokant in de oven. Deze taart mag 25 minuten in de oven (tot de bovenlaag er lekker uit ziet).
Maak een frisse salade met wortel en rozijnen ernaast om de pittige jalapeño te blussen.
Ik ben gelijk aan de slag gegaan met een aantal varianten, ook die zijn erg lekker!
Vegan wraptaart met pompoen
- 4 Schär wraps
- 1 flespompoen in kleine blokjes
- zakje cashewnoten (grof gehakt)
- 1 bakje hummus met harissa of zongedroogde tomaten
- zakje rucola
Kook de pompoen in 10 minuten beetgaar. Smeer op iedere wrap een lekkere laag hummus. Mix de pompoen met de cashewnoten. Houd een handje cashewnoten over. Verdeel deze mix per laag en voeg een kleine laag rucola toe. Maak de bovenkant af met een laagje hummus en de overgebleven cashewnoten.
Zet het geheel 20 minuten in de voorverwarmde oven van 175 graden. En daarna lekker genieten van de vegan wraptaart!
Vegetarische wraptaart met feta
- 4 Schär wraps
- 150 gram feta
- walnoten
- 500 gram diepvries spinazie (goed uitgelekt)
- 20 zongedroogde tomaten
Haal de spinazie ruim van te voren uit de vriezer en laat het goed uitlekken!
Snijd de feta en zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Mix alles door elkaar en verdeel dit over de vier lagen van de taart. Maak de bovenkant af met een laag van het mengsel. Dan krijg je een lekker gegrilde laag door de feta.
Zet het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven van 175 graden. Voila, een heerlijke vegetarische wraptaart!
Eet smakelijk!
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Schär, glutenvrije producten.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Afgelopen weekend had ik een Sinterklaas-feestje en een van mijn vriendinnen heeft een glutenallergie, dus dat was weer genieten! Ook de rest van ons vond het heerlijk. Je kunt het recept natuurlijk ook maken met ‘normale’ wraps…
marjolein westerbaan zegt
Leuke tip! Mijn collega heeft een gluten allergie en is altijd in strijd met de recepten. deze deel ik natuurlijk met plezier
Hip on Trip zegt
Wat een leuk recept! Nooit aan gedacht om wraps op deze manier te gebruiken. Lijkt me bovendien erg lekker.
Janet zegt
Het ziet eruit als lasagne met al die lagen. Ik vind wraps erg lekker dus ben benieuwd naar je varianten.
Mom4life zegt
Ik maak wel eens vaker wrapstaart, erg favoriet bij de kinderen. Die met pompoen klonkt goed, die combi had ik niet zelf kunnen bedenken.
nicole zegt
Ik wist helemaal niet dat je met wraps op deze manier als het ware een taart kon bouwen! Wat leuk zeg! Dank voor het idee.
Ilona Izabella zegt
Ik ben gek op wraps. Bedankt voor deze ideeen die allemaal heerlijk klinken. Wraps zijn ideaal om zo mee te variëren. Ik ga zeker binnenkort een van jouw recepten proberen.