Samen met een vriendin ben ik laatst de keuken ingedoken. Ze heeft sinds kort een darmaandoening en het is voor haar beter om glutenvrij te eten. Ik hoef dat niet, maar ik vind het wel lekker en zeker heel gezellig om samen te bakken.
Zo hebben we samen een heerlijk voorraadje gemaakt. Dit keer deel ik het recept voor een paleo notenbrood. Het is suikervrij, glutenvrij en past in een low carb dieet. Op onze site vind je meer informatie over paleo eten.
Ingrediënten voor 1 Paleo Notenbrood
- 450 gram noten, rozijnen, bessen, zaden en/of pitten
- 4 eieren
- 50 ml. gesmolten kokosolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de eieren met de kokosolie en doe de noten-zadenmix door het mengsel. Doe dit in een ingevette brood– of cakevorm. Bak het brood in een klein uur in de oven.
Je kunt zien of het brood goed is, door erin te prikken met een satéprikker. Als er niets aan blijft plakken, is het gaar. Net als bij een cake.
Tips
Je hoeft natuurlijk niet allemaal losse zakjes noten en zaden te kopen, maar kies bijvoorbeeld:
- Noten en rozijnenmix van Body & Fitshop
- Eat Natural ontbijtgranen – met boekweit
- Mix van lijnzaad, amandelen, noten en walnoten
Of kies een glutenvrije broodmix en doe er een aantal noten door.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Hallo Herman
Ik gebruik wel eens een simpel satestokje om te controleren of het gaar is. Klaar = schoon stokje.
Nog nooit heb ik een vlees thermometer gebruikt om te kijken of brood gaar is.
Dus ik zou ‘m niet kopen…
Herman zegt
Dag Vanessa,
Kun je aangeven hoe nuttig een kernthermometer is voor het bakken van (keto) cake en gebak?
Ik vraag dit i.v.m. aanschaf van een oven; bij sommige zit zo’n thermometer inbegrepen (voor vlees heb ik hem niet nodig omdat ik vegetarier ben)
Dank voor je antwoord, Herman