Laatst kreeg ik een potje zwarte knoflook van Floky. Heel lekker en makkelijk in gebruik. Je hoeft de knoklookteentjes niet meer te pellen. Zwarte knoflook is niet zo sterk van smaak, de knoflook smaakt licht naar soja, balsamico en rozijnen.
Zwarte knoflook is nóg gezonder!
Naast het voordeel van een zachtere smaak is zwarte knoflook twee keer zo gezond als witte knoflook. Het is rijk aan antioxidanten, zoals plyfenolen en aminozuren. Goed voor je immuunsysteem. Het is prima te gebruiken in een vegan of vegetarisch dieet. Deze knoflook bevat ook minder suikers.
En wat misschien wel het allerfijnste eigenschap is: zwarte knoflook zorgt niet voor een nare smaak of adem!
Maar dan krijg je zwarte knoflook en wat ga je er dan mee doen? Gelukkig vond ik snel een recept van Ottolenghi. Met een klein beetje een eigen twist, zie je hier mijn recept!
Ingrediënten voor 4 personen
- 450 gr spruitjes
- 20 gr zwarte knoflooktenen
- 30 gr pompoenpitten
- ¾ tl karwijzaad
- 1 ½ tl citroensap
- 1 el. tahin
- 2 el. tijmblaadjes
- 30 gr boter
- Zout
Floky knoflook is te koop bij Ekoplaza en Natuurwinkel.
Bereiding
Stoom de spruitjes in 10 minuten beetgaar. Rooster de pompoenpitten in een droge pan met anti-aanbaklaag. Als de spruitjes klaar zijn, dan smelt je de boter in een hapjespan. Snij de knoflooktenen in kleine stukken, hak de tijmblaadjes fijn en doe dit samen met het karwijzaad en spruitjes in de pan. Roer de citroensap door de tahin en voeg dit aan de pan toe. Sluit af met een klein snufje zout.
Schep de spruitjes op een bord en verdeel de pompoenpitten hierover. Dit is lekker met een stukje roodvlees en zelf gemaakte aardappel of pastinaakpuree.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter