Kokos is zo lekker! Wie is er nu niet gek op? Ik heb een eigen variant van suikervrije, glutenvrije kokoskoekjes uitgewerkt van een recept dat ik vond in het kookboek van Gwyneth Paltrow. Het is een makkelijk recept waarbij de suiker vervangen wordt door kokosbloesemsuiker. Het meeste werk wordt door de oven gedaan!
Ingrediënten voor 12 kokoskoekjes
- 140 gram geraspte kokos
- 50 gram kokos- of amandelmeel
- 60 gram kokosbloesemsuiker
- 3 theel. citroensap
- 4 eetl. gesmolten kokosolie
- 60 gr agavesiroop
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix alle ingrediënten door elkaar en kneed het net zo lang door tot je een goede stevige bal krijgt. Leg een vel bakpapier op klaar op de bakplaat in de oven. Maak vervolgens kleine balletjes (ter grootte van een golfbal) en druk die plat.
Doe de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten. De kokos kan snel verbranden en dat is zonde.
Tip van uit het kookboek van Gwyneth Paltrow, doe er wat jam bij.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter