Risotto met geitenkaas is net even anders dan dat je waarschijnlijk gewend bent. De smaak van de pittige risotto (bereid in knoflook) en de zachte geitenkaas is heerlijk. De zoete bieten maken het geheel af. Het recept is geschreven als je zelf bieten gaat koken, maar heb je minder tijd, kies dan voor voorgekookte.
Ingrediënten
- 2 grote of 3 kleine bietjes
- en eventueel een paar bospeentjes
- 300 gram risottorijst
- 1 a 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 150 gram geitenkaas (het liefst zachte geitenkaas op olie)
- 1 zakje rucola
- olijfolie
- ongeveer 0,75 – 1 liter bouillon
- roomboter
- zout, peper
Bereiding
Bereidingtijd: 30 minuten met voorgekookte bieten en 1 uur met rauwe bieten.
Kook de bietjes (dit duurt ongeveer een uur) en maak ze schoon (onder koud stromend water het vel eraf pellen), snijd ze vervolgens in hele kleine blokjes.
Snipper de ui en knoflook en fruit deze in olijfolie. Als ze glazig zijn voeg je de risotto toe. Bak even mee tot ook de risotto glazig is en voeg dan de bouillon toe. Voeg steeds weer bouillon toe als de bouillon door de rijst is opgenomen. Ga zo door tot de risotto gaar is.
Om de risotto een mooie glans en romige smaak te geven, voeg je een klont roomboter die je er goed door roert. Voeg dan de kleingesneden bietjes toe en meng alles door elkaar. De risotto krijgt nu een prachtige rood/paarse kleur.
Verkruimel de geitenkaas en doe dit over de risotto heen en verdeel de rucola erover.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter