Grand’Italia heeft een nieuwe pastasoort op de markt gebracht en wij mochten deze proberen. Spelt is natuurlijk enorm populair, vandaar de variant van spelt. Wij hebben Penne & Spaghetti mogen proberen. Beide waren enorm lekker. Ik deel hierbij het recept van de spelt pastasalade. De spaghetti hadden we met de gegrilde paprika roomsaus gegeten.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1/2 pak spelt pasta
- 1 winterwortel
- handje rucola
- 10 gram feta
- 15 pecannoten
- 3 sjalotten
- sap van 1 sinaasappel
- 1/2 eetlepel goede olijfolie
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Bereidingstijd: 20 minuten
Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Rooster de pecannoten in een droge pan. Snij de wortel (deed ik met de spiraalsnijder, maar mag ook met een mandoline of aardappelschilmesje), uitjes en feta in kleine stukjes. Fruit de uitjes aan in een klein beetje olijfolie.
Meng de sinaasappelsap met de olijfolie, peper en zout.
Laat de pasta even afkoelen. Hussel alles door elkaar en doe de mix van sinaasappelsap er over heen.
Spelt gezond of niet?
Er is veel discussie over of spelt nu gezonder is dan tarwe of niet. Het Voedingscentrum geeft aan dat hier geen verschil in zit. Bij beide is de volkoren versie het beste (deze variant pasta is volkoren). En er wordt veel ‘gestunt’ met spelt, omdat het populair is. Wist je dat er maar een paar procent spelt in een brood hoeft te zitten om het label speltbrood op het etiket te plaatsen?
Kun je deze spelt pasta niet vinden in de winkel, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor de Volkoren variant. De pasta’s liggen vanaf eind juli, begin augustus in de winkel bij onder andere Jumbo, Deen, Coop, Boon en Hoogvliet.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter