Mijn ouders hebben druiven in de tuin en dan heb je altijd in een keer een grote oogst. Voor mij de uitdaging om hier iets creatiefs mee te doen. Het werd een heerlijke taart met appel en kaneel. Mijn recept is gebaseerd op het Turkse clafoutis.
Maar geen idee hoe dat smaakt). Ik heb mijn best gedaan en het bleek een heerlijk suikervrij en lactosevrij taartje te zijn geworden. Deze suikervrije taart met blauwe druiven is wel machtig door de vaste structuur. Wil je het luchtiger, doe er dan 1 of 2 eieren bij.
Hoe maak je een suikervrije taart met veel druiven?
Ingrediënten
- 250 gr. blauwe druiven
- 1 flinke zoetzure appel (geschild in kleine stukjes)
- 75 gr. (spelt)bloem
- 3 dl. (amandel)melk
- 3 eieren
- 120 kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel vanillearoma of een vanillestokje
- mespunt zout
- 1 theelepel kaneel
- olie voor het invetten
Extra nodig
- bakvorm of taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnede
Bereiding
Zorg allereerst dat alle druiven van de stokjes af zijn, gewassen en uitgelekt. Daarna kun je aan de slag gaan met het beslag. Mix alle ingrediënten m.u.v. het fruit door elkaar en mix het tot een mooi beslag. Zet het min. een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het fruit in de bakvorm en doe het beslag er over. Zet de taart een 45 minuten in de oven.
Genieten!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
vs zegt
jammer dat deze taart niet (toegevoegde) suikervrij is.
kokosbloesemsuiker is net zo goed suiker