Dit is een superrecept als je snel een lekkere zoete traktatie wil maken. Dit bananenbrood met kaneel en chocolade staat binnen 20 minuten in de oven en is lekker zoet en zacht.
Het is echt zó klaar: ik kon het vanochtend nog snel maken voordat ik naar m’n werk ging, om tijdens de koffiepauze te kunnen trakteren. Ik mix zelf alles met de hand, maar wil je nog sneller klaar zijn, gooi dan alles in de keukenmachine.
Dit is ook een goed recept voor om die iets te overrijpe bananen op te maken, zo gooi je ook weer minder eten weg. Je kunt het bovendien goed invriezen (al is vers natuurlijk het allerlekkerst).
Maatschepjes
Een van de redenen dat dit recept zo lekker snel is, is dat je gebruik maakt van Amerikaanse maatschepjes. Je steekt gewoon een maatschep in de zak met bloem, en hoeft niet meer vooraf alle ingrediënten af te wegen. Wel zo makkelijk!
Zelf gebruik ik een set van Joseph Joseph. Ik ben helemaal verliefd op de vrolijke kleurtjes. Ze hebben een antisliprand op de bodem zodat je naar hartenlust kunt roeren en kneden. Én de set neemt heel weinig ruimte in, omdat alles in elkaar past. Je hebt dan wel nog de kleinere maatschepjes nodig.
Iets goedkoper is de vergelijkbare stapelbare set van de Hema, zonder maatschepjes, maar met een citruspers. Ook heb je daar de kleine maatlepels. Deze hebben wel veel minder leuke kleurtjes vind ik zelf.
Ingrediënten
- 3 rijpe middelgrote bananen
- 1/2 cup kokosbloesemsuiker
- 1/4 cup olie (ik gebruik zelf koudgeperste zonnebloemolie)
- 1 biologisch ei
- 1 1/2 cup tarwebloem
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel baking soda
- 2 theelepels kaneel (minder als je niet zo van kaneel houdt)
- 80 gram pure chocolade chips (of hak zelf een reep in kleine stukjes)
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 175ºC.
- Prak de bananen tot moes. Ik gebruik zelf een stamppotstamper, maar je kunt ook een vork gebruiken.
- Voeg het ei, de suiker en de olie toe.
- Voeg de droge ingrediënten toe roer alles door elkaar.
- Giet het mengsel in een ingevette cakevorm.
- Bak het brood in 35-40 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat 10 minuten op een rek afkoelen en haal vervolgens een mes langs de randen. Als je de vorm vervolgens omkeert, dan komt het brood er als het goed is gemakkelijk uit.
Ik eet het gewoon zo, als een plakje cake, maar het is ook heel lekker met een klein beetje echte (room)boter als het brood nog een beetje warm is. Geniet!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter