Een heerlijk en gezond recept voor een maaltijdsoep passend bij vele diëten en voedingswijzen, zoals glutenvrij en suikervrij. Deze Thaise kippensoep bevat veel goede voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid.
Hoe maak je deze lekkere en gezonde Thaise kippensoep?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kippendijen (filets)
- 400 ml. kokosmelk
- 2 stengels Sereh (of gebruik als alternatief geraspte citroenschil)
- 1 rode peper
- 3 cm gemberwortel
- 750 ml water
- 4 tomaten
- 400 gram verse spinazie
Bereidingswijze Thaise kippensoep:
Plet de stengels Sereh, snijd de rode peper en gemberwortel in kleine plakjes. Verwijder eerst de zaadjes uit de rode peper.
Breng de kokosmelk, sereh, rode peper, gemberwortel aan de kook en laat het 2-3 minuten koken. Doe vervolgens het water, de kip en tomaten in de pan. De kip en tomaten in kleine blokjes/plakjes.
Laat het geheel zo’n 20 minuten koken. Als de kip gaar is, kun je de spinazie toevoegen.
Je kunt de soep eten met bijvoorbeeld naanbrood. een salade of een snee volkoren brood. Naanbrood kun je ook zelf maken, zie hier het (glutenvrije) recept voor naanbrood.
Variatietip: vervang de spinazie door koriander.
Eet smakelijk!
PS: Bekijk ook mijn recept voor een extra gezonde kippensoep (heel lekker!)
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter