• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Lunch   Recept: Zelf chocolade-notenpasta maken

Recept: Zelf chocolade-notenpasta maken

Laatste update: 29 augustus 2019 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Bij ons in huis is iedereen gek op chocola (maar weet wel dat wij hier in huis alleen ‘echte’ chocola eten, rauwe chocola zonder suiker dus!). Zelf vind ik het erg lekker om een lepeltje rauwe cacao nibs door m’n yoghurt te doen en man en dochterlief vinden het juist lekker om de nibs los te snoepen (of er chocolademelk mee te maken).

Home made chocolade-notenpasta

Dus wat is er nou lekkerder dan chocoladepasta op brood? Het leuke is dat het nog een geheel verantwoorde keuze voor op de boterham is ook. Chocoladepasta bevat namelijk lecithine, een stof die weer veel calcium, ijzer en proteïne heeft (deze stoffen helpen je energieniveau hoog te houden en zijn goed voor de botten). Daarnaast zit rauwe cacao vol met antioxidanten en is goed voor het hart. Maar chocola is ook goed voor de hormoonspiegel en het gaat het verouderingsproces tegen.

Nu klinkt bovenstaande natuurlijk heel erg mooi maar…. Stort je nu alsjeblieft niet op de chocoladepasta uit de supermarkt! Deze zit namelijk vol met suiker en verzadigd vet (zonnebloemolie) en bevat nauwelijks cacao!

Als ik naar de ingrediënten van een pot huismerk hazelnootpasta van één van de grotere supermarkten kijk zie ik dat deze past 47% rietsuiker, zonnebloemolie, 13% hazelnoten, 7,5% magere cacaopoeder, magere melkpoeder, plantaardig vet, emulgatoren (sojalecithine) en vanillepoeder bevat. Oftewel, deze zogenaamde chocolade-hazelnootpasta bestaat voor bijna de helft uit suiker en bevat slechts 13% noten en niet eens echte cacao!

Dan de pasta van een andere grote fabrikant dat zijn product vanwege de hazelnoten die erin zitten “een goed begin van de dag” noemt. Een beetje jammer dat ook deze pasta voornamelijk uit suiker en vet bestaat en slechts 13% hazelnoten bevat. De ingrediënten zijn namelijk: suiker, plantaardige olie, hazelnoten (13%), magere cacao (7,4%), magere melkpoeder (6,6%), weipoeder, lecithinen (soja) en vanilline.

Nee, dat kan veel beter en daarom maak ik liever zelf chocolade/notenpasta!

Wat heb je hiervoor nodigchocolade-notenpasta-zelf-maken

  • 250 gr noten (of pinda’s) naar keuze (ongebrand en ongezouten)
  • 2 lepels rauwe cacaopoeder
  • 3 eetlepels kokosolie

Hiermee maak je een halve pot (zoals op de foto). Toegeven, alhoewel de smaak veel lekkerder is dan de chocolade-notenpasta uit de supermarkt (je proeft hier tenminste echte noten in plaats van suiker), hij smeert wat lastig. Een boterham kan wat lastig smeren zijn maar deze pasta smaakt gelukkig ook heerlijk op bijvoorbeeld een (spelt)cracker of rijstwafel 😉

Hoe maak je het

  • doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix net zolang totdat het een pasta is (super easy dus!)

Eet smakelijk!

Dit recept is opgesteld door Dayenne van dayennefoodblog.com. We gaan het weer proberen.

 

 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • cacaonibs
    Cacao nibs, beter dan pure chocolade?
  • rauwe cacao gezond
    Waarom is rauwe cacao gezond? Zeven goede redenen!
  • Suiker- en lactosevrij chocolade-ijs
    Suiker- en lactosevrij chocolade-ijs
  • greensweet chocolade
    Echt lekkere chocolade zonder suiker
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Mijn ervaring met de online gezondheidscheck van &niped - 22 januari 2025
  • Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
  • Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: suikervrij

Lees Interacties

Reacties

  1. Dayenne zegt

    27 februari 2014 om 09:18

    Hoi Sabela,
    Zelf ben ik gek op amandelen dus maak daar meestal mijn pasta mee.
    Maar ook een mengsel van amandelen, hazelnoten en paranoten vind ik erg lekker.
    Groetjes Dayenne

    Beantwoorden
  2. Sabela zegt

    26 februari 2014 om 19:20

    Ik hou van Chocolade pasta! Welke noten gebruik jijzelf?
    Alvast bedankt.. ga het zeker proberen!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Onze ervaring met de Oura Ring 4, wat doet het met je gezondheid?
  • Rooibosthee, is het gezond of erg overrated?
  • Zo leef je gezonder als ADHD’er
  • Leuke HIIT training​ voor 2 personen
  • Overgeven (of heel misselijk) tijdens het sporten, hoe voorkom je dat?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven