Sushi is vandaag de dag echt een trend! Je kunt het krijgen in veel winkels en restaurants. Sushi bestaat deels uit norivellen en daarmee kan je ook andere lekkere recepten maken. Zo hebben wij een recept voor je gevonden: Nori wraps met wortel-kiemen-posteleinsalade.
De ingrediënten (2 personen):
Salade:
- Paar stengels bleekselderij
- Paar geraspte wortels
- Bosje postelein (of raapsteeltjes)
- Bakje radijskiemen (of andere kiemgroenten zoals alfalfa)
Dressing:
- 100 gram rauwe cashewnoten (paar uur geweekt in lauw water)
- Sap van een halve limoen
- Keltisch zeezout
- 100 ml kokosmelk
Bereidingswijze:
Snij de blijkselderij in lange linten, dit kan je makkelijk doen door een dunschiller te gebruiken. Voeg vervolgens de lange linten bleekselderij, de geraspte wortel en de kiemen samen in een schaal. Snijd de postelein daarna ook in stukjes en voeg ze bij het mengsel van bleekselderij, geraspte wortel en kiemen.
Dressing
Nu gaan we door met de dressing! Doe het limoensap, wat Keltisch zeezout en de kokosmelk bij elkaar. Pureer vervolgens de geweekte cashewnoten erdoor heen. Voordat je ze er doorheen pureert, moet je de geweekte cashewnoten eventjes afspoelen onder de kraan. Pureer dit geheel samen tot een gladde romige dressing. Schenk de dressing over de groenten en hussel ze wat door elkaar.
Verdelen
Leg een norivel op een groot bord en verdeel vervolgens de salade over het voorste deel van het vel. Je moet hierbij zorgen dat ongeveer 1/3 van het vel bedekt is. Druk het stevig aan, daarna kan je beginnen met rollen.
Oprollen en klaar!
Norivellen breken erg snel, dus het is van belang dat je het voorzichtig oprolt. Een tip hierbij is om een sushimatje te gebruiken. Houd een klein randje van het norivel over bij het oprollen. Dit randje bevochtig je namelijk met water zodat de wrap mooi dicht blijft.
Laat een reactie achter