Voor wintersporters een bekend gerecht! Kaiserschmarrn uit Oostenrijk. Aan de hand van het recept op healthyvega.nl, wilde ik dit ook graag eens maken. Vegan Kaiserschmarrn is een variant op de pannenkoek die gegeten wordt met een fruitcompote en poedersuiker. Wij hebben een gezonde én vegetarische versie hiervan gevonden!
De echte Kaiserschmarrn wordt gegeten met poedersuiker. Wij hebben dit achterwege gelaten en daarvoor hebben wij in de plaats dadelstroop over de Kaiserschmarrn gedaan.
Ingrediënten:
- 150 gram speltmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 ml spa rood of variant
- 1 theelepel kaneel
- kokosolie om in te bakken
- 60 gram rozijnen
- mapple siroop of andere varianten voor over de kaiserschmarrn
- snufje zout
- 125 ml kokos-rijstmelk (of andere plantaardige melk)
- 2 appels in plakjes (bijvoorbeeld goudreinette)
Bereidingswijze:
Gooi de speltmeel, bakpoeder, kaneel en zout bij elkaar in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de melk en spa rood er aan toe. Roer dit ook goed samen door elkaar! Het hoeft niet helemaal een glad beslag te zijn.
Bak pannenkoeken van het beslag in de kokosolie. Keer ze om de 2 a 3 minuten om en zorg dat beide kanten een beetje goudbruin zien. Als dat zo is, leg je ze op een apart bord.
Bak de appelstukjes vervolgens in een pan. Snijd of scheur daarnaast ook de pannenkoeken in stukjes, deze voeg je na 3 minuten toe aan de appels!
Bak de appels samen met de stukjes pannenkoek totdat ze mooi bruin en knapperig zien. Hierna voeg je nog de rozijnen er aan toe en bak je het geheel nog eventjes door.
Als allerlaatst doe je de Kaiserschmarrn op een bord en schenk je de siroop eroverheen. Eet smakelijk!
Bron: healthyvega
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter