Afgelopen week hebben we kleine courgette-pizza’s gegeten van de barbecue. De kleine barbecue van Cobb leent zich daar uitstekend voor, omdat je een grillplaat hebt in plaats van een rooster. Wij zijn fan van dit soort gerechten met een tafelbarbecue. Zo zitten we gezellig met z’n allen te barbecueën en is manlief niet ‘apart’ in z’n eentje bezig met de barbecue.
Dit recept is de meest eenvoudige manier om courgette-pizza’s te maken. Je kunt zelf tomatensaus klaar maken, maar ik had niet zoveel tijd. Ik koos daarom voor een kant-en-klare biologische tomatensaus met basilicum. Vers is natuurlijk nóg lekkerder!
Tip: Je kunt de courgette-pizzaatjes ook makkelijk maken in de oven.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 3 eetlepels tomatensaus
- handje verse groene kruiden (en/of Italiaanse kruidenmix)
- 2 eetlepels verse Parmezaanse kaas
Bereiding
Snij de courgette mooi dun en gelijkmatig. Daarvoor gebruik ik altijd een mandoline. Verdeel ze over een grote plank (zoals op de foto hieronder). Verdeel de tomatensaus hierover, verse kruiden en vers geraspte kaas.
Zet de pizzaatjes ongeveer 10-15 minuten op de hete barbecue of in de voorverwarmde oven (180 graden).
Eet smakelijk!
PS de courgette-pizzaatjes smaken koud ook prima. Dat hebben Jenny en ik geproefd bij de boekpresentatie van de Poepdokter!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter