Ik at eigenlijk nooit Mac ’n Cheese (macaroni met kaas), omdat het zo enorm calorierijk en vooral koolhydraatrijk is. Nu kwam ik een recept in Super eten voor Superkinderen tegen en heb mijn eigen glutenvrije en koolhydraatarme versie gemaakt met bloemkool!
Dit is echt een makkelijk recept om te maken. Maar voor de bereiding van deze alternatieve Mac ’n cheese, heb je wel even de tijd nodig. Want na het koken van de bloemkool, moet het ook nog even een kwartiertje in de oven.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 flinke bloemkool (liefst Hollandse) (of kies voor kant-en-klare bloemkoolrijst)
- 1 bekertje slagroom
- 100 gr geraspte kaas
- pakje biologische spekjes
- 40 cherrie- of snoeptomaatjes
Bereiding van deze (bloemkool) Mac ’n cheese
Snijd de bloemkool in kleine stukjes. Het makkelijkst gaat dat in een keukenmachine. Maar met de hand kan het ook. Kook de bloemkool beetgaar. Bak de spekjes helemaal goed uit.
Mijn dochter was een beetje dwars ;-)) en wilde toch echt gewone macaroni. Dus voor haar heb ik een handje volkoren macaroni gekookt. Dat gaat ook prima.
Zet ondertussen de oven op 175 graden. Mix alles door elkaar, hou alleen een handje kaas achter de hand. Doe de mix in een vuurvaste ovenschaal en strooi er wat kaas over. Met een 15 minuten is je maaltijd helemaal klaar en eet jij lekker koolhydraatarm!
Ik ga het ook nog eens een vegetarisch variant proberen met zongedroogde tomaatjes. Lijkt me ook helemaal lekker!
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter