Meer groente eten kan ook heel makkelijk op je boterham of cracker. Deze cracker die ik ga eten, is gemaakt van kikkererwten. Deze vinden wij thuis een heerlijk alternatief voor een (tarwe)boterham. De smaak is vergelijkbaar met zo’n witte luchtige cracker, alleen vult deze veel beter en heeft meer voedingswaarde.
Vandaag heb ik als beleg voor deze crackers een heerlijke pesto van rucola gemaakt. Daarbij heb ik wat geitenkaas gedaan. Deze is te zacht voor door de pesto. Heb je harde geitenkaas in huis kan dat natuurlijk wel.
Zie recept onder de foto.
Ingrediënten
- Zakje rucola
- Flinke scheut olijfolie
- Flinke scheut lijnzaadolie (of 2x olijfolie)
- Scheutje balsamico
- 10 walnoten
- Evt. teentje knoflook
Bereiding
Doe alles in een keukenmachine of zoals ik heb een hakmolen met trekkoord (echt een ideaal apparaat voor dit soort makkelijke gerechten). Smeer het op een boterham of cracker en brokkel er wat geitenkaas overheen.
Ik heb even online gekeken, naar de (kikkererwten)crackers die wij graag eten. Ze zijn ook online te koop bij deonlinedrogist!
Jumbo verkoopt ook dit soort crackers, alleen niet van kikkererwten. Kies wel een volkoren variant (of glutenvrij) als je een cracker wilt, die je wat langer voedt!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter