Laatst zag ik een recept voor een soepje van bleekselderij en Roquefort. Deze combinatie inspireerde mij. Een gekke maar spannende combinatie. Ik had toevallig een andere blauw kaas in huis (gorgonzola) dus ik ging experimenteren. En lekker dat het was! De volgende dag wilde ik nog een kopje nemen, maar manlief was me al voor geweest…
Hieronder vind je mijn recept voor deze soep met blauwe kaas en bleekselderij. Weet je dat blauwe kaas heel gezond is om af en toe te eten? Het is ontstekingsremmend en is goed voor je darmflora en je huid. Je hoeft het echt niet dagelijks te eten (dan heeft het weer andere nadelen), maar af en toe wat blauweschimmelkaas is juist een gezonde keuze!
Hoe maak je deze soep met blauwe kaas?
Ingrediënten voor vier personen
- Een bos bleekselderij
- Twee uitjes
- Liter groentebouillon
- 200 gram gorgonzola
- Scheut olijfolie
- Handje geroosterde pompoenpitjes
Bereidingswijze:
Snijd de ui en bleekselderij in stukken. De sliertjes hoef je niet uit de bleekselderij te halen, omdat het toch nog de blender in gaat.
Fruit de ui en bleekselderij zo’n vijf minuten in de olijfolie in een soeppan. Voeg daarna de bouillon toe en kook het geheel in ongeveer 10 minuten gaar. Brokkel de kaas erdoorheen en laat dit smelten.
Daarna kun je de soep op fijn malen met een staafmixer of door dit in delen te doen in de blender. Op het laatst kun je nog wat geroosterde pompoenpitjes over de soep strooien als garnering.
Helemaal handig is om dit te maken met een soepmaker. Die heb ik nog steeds niet, maar ik maak zo vaak soep, dat het nu echt tijd wordt, dat ik die op mijn verlanglijstje zet 😉
Nog meer recepten met blauwe kaas
Ook lekker zijn deze recepten met blauwe kaas:
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter