Bloemkoolsoep is populair en erg gezond. En erg makkelijk te maken, dat is natuurlijk ook erg prettig. Bloemkool zit bovendien vol met vitamine C. Handig voor deze tijd waarin veel mensen verkouden worden. En door de vele vezels in bloemkool help je de spijsvertering ook een handje.
Ingrediënten bloemkoolsoep
- 1 bloemkool
- 0,5 liter groentebouillon
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- olijfolie om in te bakken
- zout, peper
- bieslook
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes (gebruik ook de stronken), snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook in olie of boter in een soeppan.
Voeg de bloemkool toe als de ui glazig is. Voeg dan de groentebouillon toe.
Kook door tot de bloemkool zacht genoeg is om te pureren (10 a 15 minuten). Prik met een vork in de bloemkool, als deze uit elkaar valt is de bloemkool zacht genoeg.
Pureer met de staafmixer tot een mooie gladde soep en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met wat bieslook.
Tips
Je kunt op de soep ook kleine reepjes gerookte zalm of spekjes toevoegen.
Andere variaties op bloemkoolsoep:
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen. (red, niet meer verkrijgbaar)
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Wiillems zegt
vandaag eet ik bloemkool/aardappel en strikje kipfilet. morgen maak ik soep van overgebleven bloemkool: klontje boter smelten (niet bruin laten worden) e’en lepel tarwebloem erdoor roeren totdat er geen klontjes meer te zien zijn. lepel kruiden bouillonpoeder er bij roeren en het bloemkoolwater van gister erbij en langzaam aan de kook brengen. Als laatste de overgebleven bloemkool met de staafmixer erdoor heen tot je een gladde soep hebt.SMAKELIJK
Roanne zegt
Ik denk dat er bedoeld word met de bouillon ze door dmv bouillon blokken het aan te maken?
Of lees ik het verkeerd 🙈
Beginnend verse soep maakster!
gerdien zegt
wat zijn de aantal calorien en eiwitten vet en khoolhydraten ?
Vanessa zegt
Hallo Gerdien
Om precies te zijn is dat afhankelijk van het gewicht van de bloemkool. Ik heb de hoeveelheden even per 100 gram voor je opgezocht:
24 kcal
2 eiwitten
4 gr. koolhydraten
Het vetpercentage hangt af van de bouillon – daar kan ik je zo weinig over vertellen – dat hangt er vanaf of je het zelf maakt of koopt. Dan staat het of bij het recept of op de verpakking.
Succes, Vanessa