Vorige week heb ik zelf Baba Ganoush gemaakt, of te wel een gegrilde, feestelijke auberginedip! Het is makkelijk te makken, alleen heb je wel even de tijd nodig om je aubergine te grillen. Dat heb ik heel simpel gedaan tijdens het bereiden van een gegrilde aubergine maaltijd 😉
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 tl. Curry Madras kruiden (ik gebruik de kruiden van Johhny Boer)
- 1 cm verse gember
- 2 eetl. Tahin
- 3 tenen knoflook
- handje verse peterselie
- snufje cayennepeper
- snuf komijn
- 2 el. olijfolie
Bereiding
Snij de aubergine in tweeën en maak inkepingen in het vruchtvlees. Mix de Curry Madras en 1 el. olijfolie in een kommetje en smeer de aubergine in met deze kruiden. Zet de aubergine 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. De aubergine is klaar als deze helemaal zacht is.
Lepel het vruchtvlees eruit en doe alles in de keukenmachine of hakmolen. Ik gebruik voor dit soort simpele handelingen de hakmolen. Deze is namelijk veel makkelijker schoon te maken 😉
Deze dip of smeersel is lekker met een stengel bleekselderij, op een plakje komkommer of met een naanbroodje (check het recept van Jenny voor glutenvrije naanbroodjes).
Je kunt dit recept prima vooraf klaar maken! Zodat je gezellig bij de visite kunt zitten en niet in keuken hoeft te staan.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Louis Govaert zegt
Hallo beste Dames,
Jullie vergeten echt die heerlijke gevulde kalkoen in de oven he?
Heb een paar vrienden op bezoek voor de Kerst en het wordt dus die kalkoen!
Hier in Portugal hebben ze van die grote tijgergarnalen…die worden het voorgerecht.
Het spijt me hoor, maar jullie kunnen mij echt niet bekeren….Het ziet er allemaal mooi uit
die recepten die je aan biedt….maar als het op eten aankomt, dan wil ik toch wel iets stevigs op mijn bord.
We zullen met Kerst aan jullie denken en een glas Champagne heffen op jullie gezondheid.
Vriendelijke groetjes.
Louis
Vanessa zegt
Dit was alleen een lekker dipje voor bij de borrel en zeker niet voldoende als hoofdmaaltijd!
Geniet van de kalkoen…