Een tijdje terug schreven we al over de gezondheidsvoordelen van matcha-thee. We hebben het gedronken, maar nu heb ik er ook een heerlijke cheesecake van gemaakt. Geïnspireerd op het recept in het kookboek van Nanneke Schreurs, Eet je fit.
Ingrediënten voor een taart met doorsnede van 26 cm
Voor de bodem:
- 75 gr gedroogde abrikozen
- 75 gr gedroogde vijgen
- 50 gr rozijnen
- 50 gr pijnboompitten
- 50 gr kokosrasp
- 150 gr blanke amandelen
- 5 el kokosolie
- 2 el dadelstroop
Voor de vulling:
- 40 gr kokosolie
- 250 gr mascarpone
- 100 gr Griekse yoghurt
- sap van 1 limoen
- 2 el matcha (groene thee in poedervorm)
- 1 el pistachenootjes
- 1 tl vanille-extract
Bereiding
Maal de droge ingrediënten van de bodem fijn in de keukenmachine. Smelt de kokosolie en roer dat met de dadelstroop door de droge ingrediënten. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel de mix over de bodem. Zet het weg in de koelkast.
Smelt de overige kokosolie op een laag vuurtje of au bain-marie. Mix de mascarpone, yoghurt, limoensap, matcha en vanille-extract door elkaar. Voeg de gesmolten kokosolie toe. Hak de pistachenootjes fijn en roer deze er door heen. Bewaar een paar nootjes voor de versiering.
Pak de bodem uit de koelkast en verdeel deze vulling erover. Check wel of de bodem stijf genoeg is.
Zet het geheel nog minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer de taart koud!
Geniet van deze heerlijke gezonde, maar toch wel een beetje guilty pleasure. Het is immers een calorierijke taart ;-))
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter