Het recept van deze glutenvrije hartige taart is vrij eenvoudig. Je hebt wel even de tijd nodig om het te bereiden, omdat het een tijdje in de oven moet. De basis is gemaakt van rijst met ei. Wij eten normaal gesproken niet speciaal glutenvrij, maar toch vond ik het leuk om dit eens te proberen. En ik vond het erg lekker.
Ingrediënten voor 4 – 6 personen
- 300 gram basmatirijst
- 200 gram belegen kaas
- halve liter groentebouillon
- 1 flinke ui
- 2 tenen knoflook
- 5 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 gele of rode paprika’s
- bosje bieslook
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 grote vleestomaat (coeur de boeuf) of 15 snoeptomaatjes
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd
Verwarm de oven op 200 graden. Fruit de ui en knoflook in een pan, waar je later de rijst in kookt. Na 2 minuten voeg je de bouillon toe en de rijst. Kook de rijst in ongeveer 8 minuten gaar. Laat de rijst staan.
Snijd de paprika fijn en maak een mengsel van 4 eieren, 100 gram kaas, Griekse yoghurt en bieslook. Meng de paprika, 100 gram kaas en één ei door de rijst. Doe het rijstmengsel in een springvorm. Giet het yoghurt mengsel hierover heen en maak het af met de plakken tomaat of snoeptomaatjes.
De hartige taart mag zo’n 40 minuten in de oven. De taart is gaar, als het ei-yoghurtmengsel stijf geworden is.
Lekker met een frisse tomatensalade!
Goede kookboeken met glutenvrije recepten
- Hoe je glutenvrij eet en toch vrienden houdt
- Glutenvrij koken en bakken
- Bakken zonder gluten
- Bakken zonder tarwe
- Geniet glutenvrij (en vegetarisch)
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter